Samsonite wil komende jaren omzet verdubbelen

Samsonite wil komende jaren omzet verdubbelen

Kofferproducent Samsonite wil de komende vier jaar zijn omzet verdubbelen. In dat opzicht kadert de overname van de Amerikaanse branchegenoot Tumi Holdings, waarvoor Samsonite 1,8 miljard dollar (1,6 miljard euro) neertelde.

Groei in nieuwe categorieën

Samsonite groeide de voorbije jaren al flink, maar CEO Ramesh Tainwala is nog niet van plan om de teugels te vieren. Het doel is om tegen 2020 een omzet te halen van 5 miljard dollar (4,4 miljard euro). Dat is meer dan een verdubbeling van de jaaromzet in 2015. Om het doel te bereiken, moet Samsonite de komende vier jaar steeds een groei kennen van 12 tot 14%. Tainwala wil daar in slagen door marktaandeel te winnen in categorieën waar het momenteel nog niet tot de top behoort.

 

Tainwala rekent daarbij vooral op een sterke groei van de middenklasse in India en op de stijging van de online verkopen. Daarnaast moet het jonge publiek een goede klant worden, vanwege hun groeiende interesse in reizen. “De wereldorganisatie voor toerisme verwacht dat de sector de komende vijf jaar jaarlijks met 5 tot 6% zal blijven groeien. Ook al omdat jonge mensen niet meer in de eerste plaats aan het bezitten van een huis of een wagen denken, maar vooral willen reizen”, zegt Tainwala aan de Indian Economic Times.

 

“Als we die strategie kunnen voortzetten, dan zullen we ons doel halen. Ook rugzakken en aktentassen moeten bijdragen tot de verdere groei. En natuurlijk is ook onlineverkoop belangrijk. Nu is die goed voor 6% van onze globale omzet, maar ik verwacht dat dit percentage de komende drie à vijf jaar kan stijgen tot 25%.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top