Scott Schenkel wordt interim-CEO van eBay

Scott Schenkel wordt interim-CEO van eBay
Shutterstock.com

Scott Schenkel, tot voor kort CFO van eBay, is door de raad van bestuur benoemd tot CEO ad interim als vervanger van Devin Wenig. Het bedrijf gaat nu op zoek naar een definitieve opvolger en overweegt zowel interne als externe kandidaten.

 

Onenigheid

Wenig stapt op als topman van de online marktplaats, volgens een reactie op Twitter omdat hij gemerkt had niet meer op dezelfde lijn te zitten als het vernieuwde bestuur.

 

Schenkel kwam in 2007 in dienst bij eBay en sinds 2015 is hij er financieel directeur. Voordien vervulde hij diverse financiële functies bij General Electric, waar hij bijna 17 jaar werkte. "Tijdens zijn 12 jaar bij eBay heeft Scott bewezen een sterke en dynamische leider te zijn", zei Thomas Tierney, voorzitter van de raad van bestuur in een persbericht. "Hij heeft nauw samengewerkt met onze teams binnen het bedrijf om onze strategie uit te voeren. We zijn ervan overtuigd dat Scotts ervaring op eBay hem goed positioneert om het bedrijf gedurende deze periode te leiden."

 

De taken van Schenkel als CFO worden voorlopig overgenomen door Andy Cring, vice-president van eBay, Global Financial Planning & Analysis. Hij is aangesteld als interim financieel directeur en is sinds 2013 aan de slag bij de online marktplaats. Voordien werkte hij onder meer voor Yahoo! en General Electric.