Shopify-handelaars kunnen nu ook verkopen op TikTok

Jongere maakt video met TikTok
Foto: Pemika Chedpiroon / Shutterstock.com

Shoppen kan binnenkort ook op TikTok: de filmpjesapp gaat in zee met Shopify, zodat bijna een miljoen retailers hun producten rechtstreeks kunnen aanbieden aan gebruikers van het sociale netwerk.

 

Verkopen per video

Het razend populaire TikTok wordt straks ook een winkelbestemming. Gebruikers zullen binnenkort rechtstreeks in de app producten kunnen kopen, dankzij een nieuwe samenwerking met webshopaanbieder Shopify. Zowat een miljoen retailers en merken kunnen zo adverteren en aan ‘social commerce’ doen via TikTok: ze kunnen een “TikTok for Business”-account aanmaken en video's posten met “shoppable ads”, bericht Charged Retail.


Handelaars kunnen in de app kiezen om zich op een bepaald publiek te richten, bijvoorbeeld op basis van gender, leeftijd, gedrag en videocategorieën. Ze zullen ook kunnen volgen hoe de videocampagne presteert en krijgen data over het gedrag van gebruikers: de retailers worden op de hoogte gehouden over wie naar hun pagina surft, items in de winkelwagen plaatst, via de app bestelt en zo meer.


Nu al gaat de dienst in de VS van start, begin volgend jaar komt het ook naar Europa en Azië. TikTok onderzoekt al enige tijd manieren om buiten China voet aan wal in de retail te krijgen, maar de pogingen van Amerikaans president Trump om het platform in de VS te verbieden, maakten dat tot nu toe niet gemakkelijk. De app kan niettemin buigen op honderdduizenden jonge Gen Z-consumenten, die volgens het bedrijf graag op de hoogte blijven van hun favoriete merken. Ook WhatsApp kondigde eerder deze week stappen in de richting van geïntegreerde e-commerce aan.