Shoppingcenter Wijnegem lanceert AR-navigatietool

Wijnegem - Shop Eat Enjoy

Het shoppingcenter van Wijnegem introduceert een op Augmented Reality (AR) gebaseerde navigatietool, die shoppers de snelste weg toont naar de winkels. De komende weken wordt de app uitvoerig getest.

 

Primeur

De nieuwe navigatietool is volgens Wijnegem shoppingcenter een Europese primeur: de app zal klanten in enkele seconden de snelste weg naar winkels tonen in het shoppingcenter. “Je hoeft je favoriete winkel niet langer op te zoeken op een plan of raad te vragen aan de infobalie. De navigatietool toont je in één klik de snelste weg en begeleidt je er naartoe. Je kan dus stellen dat het een Waze van Wijnegem wordt”, zegt communicatiemanager Zsofi Horvath.

 

De app zal klanten in staat stellen om sneller, efficiënter en veiliger te kunnen winkelen. Bij de ontwikkeling werd speciale aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid, zodat ook rolstoelgebruikers en bezoekers met een kinderwagen er gebruik van kunnen maken. Het is overigens niet alleen mogelijk om op naam van een winkel te zoeken, maar ook op basis van catgorieën, zoals schoenen, boeken of speelgoed.

 

Blijvertje

Wijnegem is ervan overtuigd dat de app ook na corona zijn nut zal hebben. Het winkelcentrum is met zijn 74.000 m² en 250 winkels immers het grootste van het land, en elke week vragen gemiddeld 218 shoppers de weg naar de toiletten. “Wij zijn altijd op zoek naar zaken die de winkelervaring van onze klanten kunnen verbeteren”, zegt Horvath. “In deze tijden kan dit helaas niet via leuke, unieke events, maar wél via een uitgebreide algemene service. En dat laatste doen we nu ook steeds meer digitaal.”

 

Wie over een recente smartphone beschikt, kan nu al gebruik maken van de AR-toepassing. Eigenaars van oudere smartphones moeten het stellen met een uitgestippelde route op een plattegrond. Wijnegem zoekt overigens nog 20 kandidaat-testers uit verschillende leeftijdscategorieën om de app uit te proberen en feedback te geven. Op basis daarvan zal de finale versie van de app worden gelanceerd.

 

Tot slot beklemtoont het winkelcentrum dat het om een uitbreiding van de service gaat. Alle bestaande routeplanners en infoschermen blijven behouden, en bezoekers kunnen nog steeds terecht aan de infobalie.