Specsavers voert groeitempo in Nederland op | RetailDetail

Specsavers voert groeitempo in Nederland op

Specsavers voert groeitempo in Nederland op

Nadat het in 2016 al zeven nieuwe winkels opende in Nederland, wil het Britse Specsavers in 2017 het groeitempo verder opvoeren. In de komende twee jaar moeten er immers nog eens 25 winkels de deuren openen.

Weinig last van online merken

Specsavers heeft ondertussen 124 filialen in Nederland: één op vier verkochte brillen en één op vijf verkochte hoortoestellen in Nederland komen van Specsavers. Topman Remko Berkel verwacht daarnaast dat de omzetgroei voor 2016 nog hoger zal zijn dan die in 2015. Hij voegt er ook aan toe dat hij geen angst heeft van de snel opkomende online brillenketens. “Ze verrichten zelf geen uitgebreid oogonderzoek, stellen geen brillen af en bieden nauwelijks nazorg”, aldus Berkel. Hij wijst er op dat in de meeste Europese landen een oogonderzoek al snel 50 euro kost, terwijl dat bij Specsavers gratis is. “Echter voor mensen die alleen een oogmeting bij ons doen en vervolgens hun bril online kopen, bestaat de kans dat we de kosten van een oogmeting in rekening gaan brengen. Dan neemt de aantrekkelijkheid om online te shoppen snel af.”

 

Ook op vlak van hoorzorg is Specsavers in 2016 flink gegroeid. De keten werd nochtans niet als ‘preferred supplier’ gekozen door twee grote zorgverzekeraars, maar besloot daarop om de resterende 25% bijbetaling zelf te betalen. “Bij de Nederlandse consument slaat dit concept duidelijk aan, ondanks dat we daar eind vorig jaar door de zorgverzekeraars over gekapitteld zijn. Wij vinden echter principieel dat hoorzorg een slechthorende geen geld zou moeten kosten.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top