Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op | RetailDetail

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

 

Reddingsplan

De speelgoedsector bevindt zich in zwaar weer: na de ondergang van de Amerikaanse keten Toys ‘R’ Us ziet het er nu ook benard uit voor het Franse La Grande Récré. Dat staat al sinds maart onder curatele in Frankrijk en heeft een reddingsplan voorgesteld waar België niet langer deel van uitmaakt. De groep concentreert zich op de thuismarkt en heeft zijn Belgische medewerkers ingelicht dat het bedrijf op maandag 25 juni de boeken neerlegt, omdat er geen overnemer werd gevonden. Alle Belgische winkels van de Franse retailer (in Brussel, Wallonië en eentje in Zaventem) hebben daarop de deuren gesloten.

 

La Grande Récré is onderdeel van de familiale groep Ludendo, die goed is voor zowat 400 winkels en een omzet van 460 miljoen euro, maar die ook een schuldenberg meetorst van 150 miljoen euro. De groep wil haar buitenlandse winkels, met name in Spanje en Zwitserland, verkopen. In Frankrijk wil de keten haar 104 meest rendabele winkels behouden.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.