Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

 

Reddingsplan

De speelgoedsector bevindt zich in zwaar weer: na de ondergang van de Amerikaanse keten Toys ‘R’ Us ziet het er nu ook benard uit voor het Franse La Grande Récré. Dat staat al sinds maart onder curatele in Frankrijk en heeft een reddingsplan voorgesteld waar België niet langer deel van uitmaakt. De groep concentreert zich op de thuismarkt en heeft zijn Belgische medewerkers ingelicht dat het bedrijf op maandag 25 juni de boeken neerlegt, omdat er geen overnemer werd gevonden. Alle Belgische winkels van de Franse retailer (in Brussel, Wallonië en eentje in Zaventem) hebben daarop de deuren gesloten.

 

La Grande Récré is onderdeel van de familiale groep Ludendo, die goed is voor zowat 400 winkels en een omzet van 460 miljoen euro, maar die ook een schuldenberg meetorst van 150 miljoen euro. De groep wil haar buitenlandse winkels, met name in Spanje en Zwitserland, verkopen. In Frankrijk wil de keten haar 104 meest rendabele winkels behouden.