Sports Direct stelt publicatie jaarresultaten uit

Sports Direct stelt publicatie jaarresultaten uit
Shutterstock.com

Sports Direct heeft aangekondigd dat de publicatie van de jaarresultaten vertraging oploopt omdat de overname van warenhuisketen House of Fraser complexer blijkt dan eerst gedacht.

 

Aandelen kelderen

Normaal zou het bedrijf van de controversiële topman Mike Ashley afgelopen donderdag zijn resultaten van het boekjaar bekendmaken, maar nu wordt de publicatie verwacht tussen 26 juli en 23 augustus. Bovendien noemt Ashley een onderzoek van de financiële toezichthouders naar een van zijn auditors als reden voor de vertraging. Het uitstel zorgde er vanmorgen meteen voor dat de Sports Direct-aandelen op de Britse beurs 10% omlaag donderden.

 

Daarmee neemt de onrust in het imperium van Ashley verder toe. Eerder deze maand namen twee directieleden na jarenlange dienst ontslag. Zowel retailverantwoordelijke Karen Byers als secretaris Cameron Olsen werden nochtans algemeen beschouwd als zeer trouwe medewerkers en bondgenoten van Ashley.

 

Sports Direct verwierf vorig jaar het failliete House of Fraser voor 90 miljoen pond (100 miljoen euro). De sportwinkelketen kocht onlangs ook Evans Cycles en Sofa.com. Verder is het bedrijf eigenaar van verschillende sportkledingmerken en lingerielabel Agent Provocateur. Ashley probeerde tevergeefs ook Debenhams aan zijn portefeuille toe te voegen.