Staking bij Decathlon beëindigd

Fietsen in winkel van Decathlon
Foto: Abd. Halim Hadi / Shutterstock.com

De staking die maandag was uitgebroken in het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek, is dinsdagavond beëindigd door tussenkomst van een deurwaarder. Vakbonden en werknemers bekijken of ze verdere acties voeren.

 

Blokkade opgebroken

Na twee dagen is de staking die maandag was uitgebroken in het logistieke centrum van sportketen Decathlon in Willebroek tot een einde gekomen: een deurwaarder en de politie zouden dinsdagavond de blokkade van de stakende werknemers hebben opgebroken, bericht Het Nieuwsblad.

 

De blokkade zorgde ervoor dat vrachtwagens niet tot bij de laad- en loszone van het magazijn konden geraken, nu kan dat weer wel. De medewerkers en vakbonden overleggen vandaag wat voor hen de volgende stappen zijn en of er verdere acties komen. Er zouden nog geen gesprekken zijn gevoerd met de directie, aldus de vakbonden. 

 

Het was al de tweede keer in een week tijd dat personeel in het distributiecentrum het werk neerlegde. De recente spanningen gaan over de coronacrisis en de compensatieregeling die de directie daarvoor voorstelt: de medewerkers zijn niet akkoord met een cadeaucheque van 250 euro, te spenderen in de eigen winkels. Eerder was er onvrede over het afschaffen van een productiviteitspremie en het tijdelijk inhuren van interimkrachten.