Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels | RetailDetail

Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels

Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels
Shutterstock

Dit weekend zijn er bij 21 vestigingen van sportketen SportsDirect stakingen geweest. Die zijn het gevolg van de moeilijke onderhandelingen rond de sluiting van enkele winkels in België. Eerder was er ook al protest bij de Belgische hoofdzetel.

Weinig informatie

Het waren vooral de winkels in Wallonië en Brussel die zaterdag bijna allemaal gesloten bleven als het gevolg van een aangekondigde vakbondsactie, maar ook in Sint-Denijs-Westrem, Ninove en Antwerpen stonden klanten voor gesloten deuren, schrijft HLN.

 

De staking is het gevolg van moeizame onderhandelingen rond de sluiting van een aantal winkels en het ontslag van heel wat werknemers. “Acht winkels in België zijn al gesloten en bijna de helft van de mensen die tewerkgesteld zijn op de sociale zetel is ontslagen, maar we slagen er niet in een waardig sociaal overleg te verkrijgen”, zei Jalil Bourhidane van de christelijke bediendevakbond daarover aan het Nieuwsblad.

 

Ook in 2018 worden er nog winkels gesloten, maar daar wordt bitter weinig info over gelost. “Men kondigt ons nieuwe sluitingen aan voor 2018. We krijgen geen antwoorden op onze vragen over de keuze van de winkels die dichtgaan, over de ontslagvoorwaarden van de werknemers of over een langetermijnvisie voor de activiteiten van SportsDirect in België.”

 

Vorige week werd er daarom ook al gemanifesteerd aan de hoofdzetel in Tubeke. Vrijdag kwam er dan een nieuw voorstel op tafel, maar dat werd door de meeste vakbondsleden afgewezen en dus werd er overgegaan tot een staking.

 

SportsDirect is niet de enige sportketen die in België te kampen heeft met zware tijden. Zo kreeg het Belgische United Brands onlangs nog bescherming tegen de schuldeisers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Back to top