Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels | RetailDetail

Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels

Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels
Shutterstock

Dit weekend zijn er bij 21 vestigingen van sportketen SportsDirect stakingen geweest. Die zijn het gevolg van de moeilijke onderhandelingen rond de sluiting van enkele winkels in België. Eerder was er ook al protest bij de Belgische hoofdzetel.

Weinig informatie

Het waren vooral de winkels in Wallonië en Brussel die zaterdag bijna allemaal gesloten bleven als het gevolg van een aangekondigde vakbondsactie, maar ook in Sint-Denijs-Westrem, Ninove en Antwerpen stonden klanten voor gesloten deuren, schrijft HLN.

 

De staking is het gevolg van moeizame onderhandelingen rond de sluiting van een aantal winkels en het ontslag van heel wat werknemers. “Acht winkels in België zijn al gesloten en bijna de helft van de mensen die tewerkgesteld zijn op de sociale zetel is ontslagen, maar we slagen er niet in een waardig sociaal overleg te verkrijgen”, zei Jalil Bourhidane van de christelijke bediendevakbond daarover aan het Nieuwsblad.

 

Ook in 2018 worden er nog winkels gesloten, maar daar wordt bitter weinig info over gelost. “Men kondigt ons nieuwe sluitingen aan voor 2018. We krijgen geen antwoorden op onze vragen over de keuze van de winkels die dichtgaan, over de ontslagvoorwaarden van de werknemers of over een langetermijnvisie voor de activiteiten van SportsDirect in België.”

 

Vorige week werd er daarom ook al gemanifesteerd aan de hoofdzetel in Tubeke. Vrijdag kwam er dan een nieuw voorstel op tafel, maar dat werd door de meeste vakbondsleden afgewezen en dus werd er overgegaan tot een staking.

 

SportsDirect is niet de enige sportketen die in België te kampen heeft met zware tijden. Zo kreeg het Belgische United Brands onlangs nog bescherming tegen de schuldeisers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.