Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels | RetailDetail

Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels

Stakingen bij SportsDirect na aankondiging sluiting winkels
Shutterstock

Dit weekend zijn er bij 21 vestigingen van sportketen SportsDirect stakingen geweest. Die zijn het gevolg van de moeilijke onderhandelingen rond de sluiting van enkele winkels in België. Eerder was er ook al protest bij de Belgische hoofdzetel.

Weinig informatie

Het waren vooral de winkels in Wallonië en Brussel die zaterdag bijna allemaal gesloten bleven als het gevolg van een aangekondigde vakbondsactie, maar ook in Sint-Denijs-Westrem, Ninove en Antwerpen stonden klanten voor gesloten deuren, schrijft HLN.

 

De staking is het gevolg van moeizame onderhandelingen rond de sluiting van een aantal winkels en het ontslag van heel wat werknemers. “Acht winkels in België zijn al gesloten en bijna de helft van de mensen die tewerkgesteld zijn op de sociale zetel is ontslagen, maar we slagen er niet in een waardig sociaal overleg te verkrijgen”, zei Jalil Bourhidane van de christelijke bediendevakbond daarover aan het Nieuwsblad.

 

Ook in 2018 worden er nog winkels gesloten, maar daar wordt bitter weinig info over gelost. “Men kondigt ons nieuwe sluitingen aan voor 2018. We krijgen geen antwoorden op onze vragen over de keuze van de winkels die dichtgaan, over de ontslagvoorwaarden van de werknemers of over een langetermijnvisie voor de activiteiten van SportsDirect in België.”

 

Vorige week werd er daarom ook al gemanifesteerd aan de hoofdzetel in Tubeke. Vrijdag kwam er dan een nieuw voorstel op tafel, maar dat werd door de meeste vakbondsleden afgewezen en dus werd er overgegaan tot een staking.

 

SportsDirect is niet de enige sportketen die in België te kampen heeft met zware tijden. Zo kreeg het Belgische United Brands onlangs nog bescherming tegen de schuldeisers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

04/07/2018

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.