Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen

Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen
Foto: RetailDetail

Standaard Boekhandel is op de RetailDetail Night uitgeroepen tot Qrf Beste Winkelketen van België 2017-2018. Bol.com nam de Qrf Webshop Award Belgium in ontvangst en JBC won de Qrf Sustainability Award.

Het oordeel van de consument

De prijzen werden op donderdagavond 23 november uitgereikt door Anneleen Desmyter, CEO van Qrf City Retail, tijdens een opnieuw druk bijgewoonde RetailDetail Night in San Marco Village.

 

In de afgelopen zes maanden beoordeelden ruim 180.000 consumenten hun favoriete retailers voor de publieksprijzen van beste winkelketen en beste webshop van België. Dit leverde in totaal meer dan 450.000 waardevolle beoordelingen op. De winnaars van de categorieprijzen waren al bekendgemaakt op donderdag 21 september, tijdens de RetailDetail Day: deze winnaars maakten kans op de overalltitel door stemmen van de consument binnen te halen.

 

In de ogen van een grote meerderheid van de consumenten verdient Standaard Boekhandel de titel Qrf Beste Winkelketen van België 2017-2018. Net als vorig jaar is ook de Qrf Webshop Award uitgereikt: dit keer sleepte Bol.com deze prijs in de wacht. De Qrf Sustainability Award werd voor het eerst uitgereikt, en ging naar JBC.

 

Vakprijzen

Dat waren overigens niet de enige prijzen die werden uitgereikt tijdens de RetailDetail Night: de prijs voor Beste Folder van het Jaar (een initiatief van BD MyShopi) ging ook naar JBC. Categorieprijzen gingen naar Delhaize (supermarkten), Mediamarkt (elektro), Gamma (doe-het-zelf) en Kruidvat (beauty & lifestyle). De Retailer of the Year Award tot slot, uitgereikt door de jury van Retail Forum Belgium, ging dit jaar naar Lidl.