Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen | RetailDetail

Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen

Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen
Foto: RetailDetail

Standaard Boekhandel is op de RetailDetail Night uitgeroepen tot Qrf Beste Winkelketen van België 2017-2018. Bol.com nam de Qrf Webshop Award Belgium in ontvangst en JBC won de Qrf Sustainability Award.

Het oordeel van de consument

De prijzen werden op donderdagavond 23 november uitgereikt door Anneleen Desmyter, CEO van Qrf City Retail, tijdens een opnieuw druk bijgewoonde RetailDetail Night in San Marco Village.

 

In de afgelopen zes maanden beoordeelden ruim 180.000 consumenten hun favoriete retailers voor de publieksprijzen van beste winkelketen en beste webshop van België. Dit leverde in totaal meer dan 450.000 waardevolle beoordelingen op. De winnaars van de categorieprijzen waren al bekendgemaakt op donderdag 21 september, tijdens de RetailDetail Day: deze winnaars maakten kans op de overalltitel door stemmen van de consument binnen te halen.

 

In de ogen van een grote meerderheid van de consumenten verdient Standaard Boekhandel de titel Qrf Beste Winkelketen van België 2017-2018. Net als vorig jaar is ook de Qrf Webshop Award uitgereikt: dit keer sleepte Bol.com deze prijs in de wacht. De Qrf Sustainability Award werd voor het eerst uitgereikt, en ging naar JBC.

 

Vakprijzen

Dat waren overigens niet de enige prijzen die werden uitgereikt tijdens de RetailDetail Night: de prijs voor Beste Folder van het Jaar (een initiatief van BD MyShopi) ging ook naar JBC. Categorieprijzen gingen naar Delhaize (supermarkten), Mediamarkt (elektro), Gamma (doe-het-zelf) en Kruidvat (beauty & lifestyle). De Retailer of the Year Award tot slot, uitgereikt door de jury van Retail Forum Belgium, ging dit jaar naar Lidl.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison, het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL, zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top