Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen | RetailDetail

Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen

Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen
Foto: RetailDetail

Standaard Boekhandel is op de RetailDetail Night uitgeroepen tot Qrf Beste Winkelketen van België 2017-2018. Bol.com nam de Qrf Webshop Award Belgium in ontvangst en JBC won de Qrf Sustainability Award.

Het oordeel van de consument

De prijzen werden op donderdagavond 23 november uitgereikt door Anneleen Desmyter, CEO van Qrf City Retail, tijdens een opnieuw druk bijgewoonde RetailDetail Night in San Marco Village.

 

In de afgelopen zes maanden beoordeelden ruim 180.000 consumenten hun favoriete retailers voor de publieksprijzen van beste winkelketen en beste webshop van België. Dit leverde in totaal meer dan 450.000 waardevolle beoordelingen op. De winnaars van de categorieprijzen waren al bekendgemaakt op donderdag 21 september, tijdens de RetailDetail Day: deze winnaars maakten kans op de overalltitel door stemmen van de consument binnen te halen.

 

In de ogen van een grote meerderheid van de consumenten verdient Standaard Boekhandel de titel Qrf Beste Winkelketen van België 2017-2018. Net als vorig jaar is ook de Qrf Webshop Award uitgereikt: dit keer sleepte Bol.com deze prijs in de wacht. De Qrf Sustainability Award werd voor het eerst uitgereikt, en ging naar JBC.

 

Vakprijzen

Dat waren overigens niet de enige prijzen die werden uitgereikt tijdens de RetailDetail Night: de prijs voor Beste Folder van het Jaar (een initiatief van BD MyShopi) ging ook naar JBC. Categorieprijzen gingen naar Delhaize (supermarkten), Mediamarkt (elektro), Gamma (doe-het-zelf) en Kruidvat (beauty & lifestyle). De Retailer of the Year Award tot slot, uitgereikt door de jury van Retail Forum Belgium, ging dit jaar naar Lidl.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

Lidl aansprakelijk voor zelfdoding medewerker

05/07/2018

Discountketen Lidl is in Frankrijk aansprakelijk gesteld voor de zelfdoding van een onderhoudstechnicus in een distributiecentrum, intussen drie jaar geleden.