Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen | RetailDetail

Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen

Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen
Foto: RetailDetail

Standaard Boekhandel is op de RetailDetail Night uitgeroepen tot Qrf Beste Winkelketen van België 2017-2018. Bol.com nam de Qrf Webshop Award Belgium in ontvangst en JBC won de Qrf Sustainability Award.

Het oordeel van de consument

De prijzen werden op donderdagavond 23 november uitgereikt door Anneleen Desmyter, CEO van Qrf City Retail, tijdens een opnieuw druk bijgewoonde RetailDetail Night in San Marco Village.

 

In de afgelopen zes maanden beoordeelden ruim 180.000 consumenten hun favoriete retailers voor de publieksprijzen van beste winkelketen en beste webshop van België. Dit leverde in totaal meer dan 450.000 waardevolle beoordelingen op. De winnaars van de categorieprijzen waren al bekendgemaakt op donderdag 21 september, tijdens de RetailDetail Day: deze winnaars maakten kans op de overalltitel door stemmen van de consument binnen te halen.

 

In de ogen van een grote meerderheid van de consumenten verdient Standaard Boekhandel de titel Qrf Beste Winkelketen van België 2017-2018. Net als vorig jaar is ook de Qrf Webshop Award uitgereikt: dit keer sleepte Bol.com deze prijs in de wacht. De Qrf Sustainability Award werd voor het eerst uitgereikt, en ging naar JBC.

 

Vakprijzen

Dat waren overigens niet de enige prijzen die werden uitgereikt tijdens de RetailDetail Night: de prijs voor Beste Folder van het Jaar (een initiatief van BD MyShopi) ging ook naar JBC. Categorieprijzen gingen naar Delhaize (supermarkten), Mediamarkt (elektro), Gamma (doe-het-zelf) en Kruidvat (beauty & lifestyle). De Retailer of the Year Award tot slot, uitgereikt door de jury van Retail Forum Belgium, ging dit jaar naar Lidl.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.