Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen

Standaard Boekhandel, Bol.com en JBC vallen in de prijzen
Foto: RetailDetail

Standaard Boekhandel is op de RetailDetail Night uitgeroepen tot Qrf Beste Winkelketen van België 2017-2018. Bol.com nam de Qrf Webshop Award Belgium in ontvangst en JBC won de Qrf Sustainability Award.

Het oordeel van de consument

De prijzen werden op donderdagavond 23 november uitgereikt door Anneleen Desmyter, CEO van Qrf City Retail, tijdens een opnieuw druk bijgewoonde RetailDetail Night in San Marco Village.

 

In de afgelopen zes maanden beoordeelden ruim 180.000 consumenten hun favoriete retailers voor de publieksprijzen van beste winkelketen en beste webshop van België. Dit leverde in totaal meer dan 450.000 waardevolle beoordelingen op. De winnaars van de categorieprijzen waren al bekendgemaakt op donderdag 21 september, tijdens de RetailDetail Day: deze winnaars maakten kans op de overalltitel door stemmen van de consument binnen te halen.

 

In de ogen van een grote meerderheid van de consumenten verdient Standaard Boekhandel de titel Qrf Beste Winkelketen van België 2017-2018. Net als vorig jaar is ook de Qrf Webshop Award uitgereikt: dit keer sleepte Bol.com deze prijs in de wacht. De Qrf Sustainability Award werd voor het eerst uitgereikt, en ging naar JBC.

 

Vakprijzen

Dat waren overigens niet de enige prijzen die werden uitgereikt tijdens de RetailDetail Night: de prijs voor Beste Folder van het Jaar (een initiatief van BD MyShopi) ging ook naar JBC. Categorieprijzen gingen naar Delhaize (supermarkten), Mediamarkt (elektro), Gamma (doe-het-zelf) en Kruidvat (beauty & lifestyle). De Retailer of the Year Award tot slot, uitgereikt door de jury van Retail Forum Belgium, ging dit jaar naar Lidl.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Back to top