Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

 

20.000 titels

De nieuwe winkel is 1.000 m² groot en bevindt zich in het winkelcentrum Anspach Shopping Brussels, dat het Muntplein via een overdekte passage met de Anspachlaan verbindt. In vergelijking met de vroegere winkel op de hoek van het Muntplein stijgt het aanbod van 8.000 naar 20.000 boekentitels, met een ruime selectie aan internationale bestsellers in het Frans en in het Engels. Voor de eerste keer maakt het aantal niet-Nederlandstalige titels ongeveer de helft van het aanbod uit.

 

Het pand heeft twee ingangen en twee verdiepingen. Het gelijkvloers focust op bestsellers, impulsartikelen (wenskaarten, cadeautjes… ) en pers in drie talen. Blikvangers op de eerste verdieping zijn de Illy-koffiehoek en een shop-in-shop van Moleskine, een primeur voor Standaard Boekhandel. Onder andere de Moleskine Smartpen staat hier letterlijk in de kijker. Deze innovatieve pen maakt het mogelijk om handgeschreven notities in real time te digitaliseren en transformeert zo het traditionele notitieboekje naar een heuse tablet.

 

De kinderafdeling met de bekende kleurrijke boom krijgt veel ruimte. Erg zichtbaar is bovendien de samenwerking met de van oorsprong Franstalige boek- en papierhandel Club, die sinds 2014 tot dezelfde familie behoort. Je vindt hier dus ook een zeer ruim aanbod potloden, schriften, notitieboekjes, agenda’s… “We wilden Brussel een winkel geven die deze stad verdient,” vertellen regiomanager Katrien Noblesse en filiaaldirecteur Els Verstraete. “We hebben lang gezocht naar een geschikt pand en we zijn erg blij met deze keuze, in de aantrekkelijke voetgangerszone. Op basis van de eerste ervaringen merken we dat Franstalige klanten al vlot de weg naar onze winkel vinden.”