Starbucks blijft onwettige belastingregeling gebruiken

Starbucks blijft onwettige belastingregeling gebruiken

Het Amerikaanse Starbucks blijft in Nederland gebruik maken van de regeling die het met de Nederlandse staat heeft gemaakt rond de betaling van zijn belasting, ook al is die volgens de Europese Commissie verboden staatssteun.

Beroep werkt niet opschortend

Uit de laatste jaarrekening blijkt echter dat Starbucks zijn belastbare winst toch op die onwettige wijze heeft berekend. Daardoor betaalt het slechts 434.000 euro winstbelasting, terwijl het 33 miljoen aan "royalty’s" versluist naar het Europese hoofdkantoor in Londen.

 

De regeling werd in 2007 afgesloten tussen Starbucks en de Nederlandse staat, maar die werd vorig jaar afgekeurd door de Europese Commissie. De Nederlandse staat gaat echter in beroep tegen die beslissing en ook Starbucks is dat van plan.

 

Beroep werkt echter niet opschortend en dus zou Starbucks zich eigenlijk moeten schikken naar de beslissing van de Europese Commissie. Omdat het dat niet doet, dreigt er een conflict te ontstaan met de Belastingdienst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top