Starbucks blijft onwettige belastingregeling gebruiken | RetailDetail

Starbucks blijft onwettige belastingregeling gebruiken

Starbucks blijft onwettige belastingregeling gebruiken

Het Amerikaanse Starbucks blijft in Nederland gebruik maken van de regeling die het met de Nederlandse staat heeft gemaakt rond de betaling van zijn belasting, ook al is die volgens de Europese Commissie verboden staatssteun.

Beroep werkt niet opschortend

Uit de laatste jaarrekening blijkt echter dat Starbucks zijn belastbare winst toch op die onwettige wijze heeft berekend. Daardoor betaalt het slechts 434.000 euro winstbelasting, terwijl het 33 miljoen aan "royalty’s" versluist naar het Europese hoofdkantoor in Londen.

 

De regeling werd in 2007 afgesloten tussen Starbucks en de Nederlandse staat, maar die werd vorig jaar afgekeurd door de Europese Commissie. De Nederlandse staat gaat echter in beroep tegen die beslissing en ook Starbucks is dat van plan.

 

Beroep werkt echter niet opschortend en dus zou Starbucks zich eigenlijk moeten schikken naar de beslissing van de Europese Commissie. Omdat het dat niet doet, dreigt er een conflict te ontstaan met de Belastingdienst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.