Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us? | RetailDetail

Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us?

Toch nog een tweede leven voor Toys "R" Us?
Foto: Helen89 / Shutterstock.com

Het doek is finaal gevallen over Toys "R" Us in de Verenigde Staten: alle winkels zijn er dicht en 30.000 medewerkers staan op straat. Toch hoopt de beroemde speelgoedketen nog op een toekomst.

 

Ex-CEO werkt aan relanceplan

Afgelopen vrijdag hebben de laatste winkels van Toys "R" Us de deuren gesloten in de Verenigde Staten. Daarmee kwam een einde aan de bekende speelgoedketen, die in september vorig jaar het faillissement aanvroeg. De retailer had toen voor liefst 4,9 miljard dollar (zo’n 4,2 miljard euro) aan schulden. Toch gelooft voormalig CEO Gerald Storch nog in een redding: de topman zou aan een plan werken om Toys "R" Us weer tot leven te brengen. Waarschijnlijker is echter dat iemand de intellectuele eigendomsrechten op het merk koopt en hergebruikt. De failliete retailer heeft nog tot begin augustus de tijd om een koper te vinden voor de merkrechten.

 

Ondertussen wordt vooral druk gespeculeerd over de potentiële kopers van de Toys "R" Us-naam. Wordt het Amazon, dat de keten zo het digitale tijdperk in kan transporteren? Zullen handige ondernemers louter pop-ups van het merk openen naar het speelgoedseizoen aan het einde van het jaar toe? Of zou een traditionele warenhuisketen, zoals Target, shop-in-shops openen in haar winkels onder de Toys "R" Us-vlag? Oprichter Charles Lazarus zal het in ieder geval niet meer meemaken: in maart ging hij samen met zijn keten ten onder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.