Tom&Co sluit vier winkels in België

Tom&Co sluit vier winkels in België

Delhaize Group sluit vier Belgische vestigingen van zijn dierenspeciaalzaak Tom&Co, maar ziet tegelijk wel opportuniteiten in Frankrijk. Met vijf extra winkels wil de keten er zijn aanwezigheid verdubbelen.

Vier winkels in eigen beheer dicht

Delhaize Group wil vier Belgische Tom&Co-winkels sluiten: in Jette is er al eentje dicht, over enkele dagen is het de beurt aan die van Oudenaarde en later volgen nog de winkels in Kalmthout en Sint-Michiels. Het gaat daarbij om een kwart van de zestien winkels die Delhaize in eigen beheer uitbaat, want van de 136 winkels worden er 120 gerund door franchisenemers.

 

"De winkels die worden gesloten, zijn niet rendabel", bevestigt woordvoerder Roel Dekelver aan de redactie van De Tijd. "We hebben nog geprobeerd om ze te redden, maar dat is niet gelukt." In de getroffen winkels zijn 18 mensen aan de slag, bij wie tien uitzendkrachten wier contract niet verlengd wordt. Van de acht vaste medewerkers nemen er vier vrijwillig ontslag, de anderen kunnen in een andere vestiging van Tom&Co aan de slag.

 

Opportuniteiten in Frankrijk

Tegelijk mikt Tom&Co op uitbreiding in het buitenland. "In het noorden van Parijs zullen we dit jaar vijf nieuwe winkels openen", aldus nog Roel Dekelver.

 

Tom&Co, dat in 1991 werd opgericht, heeft momenteel al twee winkels in Luxemburg en vijf in Frankrijk. Eind dit jaar worden er dat dus tien.

Tags: