Tom&Co sluit vier winkels in België | RetailDetail

Tom&Co sluit vier winkels in België

Tom&Co sluit vier winkels in België

Delhaize Group sluit vier Belgische vestigingen van zijn dierenspeciaalzaak Tom&Co, maar ziet tegelijk wel opportuniteiten in Frankrijk. Met vijf extra winkels wil de keten er zijn aanwezigheid verdubbelen.

Vier winkels in eigen beheer dicht

Delhaize Group wil vier Belgische Tom&Co-winkels sluiten: in Jette is er al eentje dicht, over enkele dagen is het de beurt aan die van Oudenaarde en later volgen nog de winkels in Kalmthout en Sint-Michiels. Het gaat daarbij om een kwart van de zestien winkels die Delhaize in eigen beheer uitbaat, want van de 136 winkels worden er 120 gerund door franchisenemers.

 

"De winkels die worden gesloten, zijn niet rendabel", bevestigt woordvoerder Roel Dekelver aan de redactie van De Tijd. "We hebben nog geprobeerd om ze te redden, maar dat is niet gelukt." In de getroffen winkels zijn 18 mensen aan de slag, bij wie tien uitzendkrachten wier contract niet verlengd wordt. Van de acht vaste medewerkers nemen er vier vrijwillig ontslag, de anderen kunnen in een andere vestiging van Tom&Co aan de slag.

 

Opportuniteiten in Frankrijk

Tegelijk mikt Tom&Co op uitbreiding in het buitenland. "In het noorden van Parijs zullen we dit jaar vijf nieuwe winkels openen", aldus nog Roel Dekelver.

 

Tom&Co, dat in 1991 werd opgericht, heeft momenteel al twee winkels in Luxemburg en vijf in Frankrijk. Eind dit jaar worden er dat dus tien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.