Tom&Co sluit vier winkels in België | RetailDetail

Tom&Co sluit vier winkels in België

Tom&Co sluit vier winkels in België

Delhaize Group sluit vier Belgische vestigingen van zijn dierenspeciaalzaak Tom&Co, maar ziet tegelijk wel opportuniteiten in Frankrijk. Met vijf extra winkels wil de keten er zijn aanwezigheid verdubbelen.

Vier winkels in eigen beheer dicht

Delhaize Group wil vier Belgische Tom&Co-winkels sluiten: in Jette is er al eentje dicht, over enkele dagen is het de beurt aan die van Oudenaarde en later volgen nog de winkels in Kalmthout en Sint-Michiels. Het gaat daarbij om een kwart van de zestien winkels die Delhaize in eigen beheer uitbaat, want van de 136 winkels worden er 120 gerund door franchisenemers.

 

"De winkels die worden gesloten, zijn niet rendabel", bevestigt woordvoerder Roel Dekelver aan de redactie van De Tijd. "We hebben nog geprobeerd om ze te redden, maar dat is niet gelukt." In de getroffen winkels zijn 18 mensen aan de slag, bij wie tien uitzendkrachten wier contract niet verlengd wordt. Van de acht vaste medewerkers nemen er vier vrijwillig ontslag, de anderen kunnen in een andere vestiging van Tom&Co aan de slag.

 

Opportuniteiten in Frankrijk

Tegelijk mikt Tom&Co op uitbreiding in het buitenland. "In het noorden van Parijs zullen we dit jaar vijf nieuwe winkels openen", aldus nog Roel Dekelver.

 

Tom&Co, dat in 1991 werd opgericht, heeft momenteel al twee winkels in Luxemburg en vijf in Frankrijk. Eind dit jaar worden er dat dus tien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.