Topman Thomas Cook België stapt op

Topman Thomas Cook België stapt op

Gert De Caluwe verlaat eind mei Thomas Cook België, waar hij pas in juli vorig jaar topman werd. Over de reden van zijn vertrek werden geen details meegedeeld. Hij wordt opgevolgd door Marco Ferber.

Marco Ferbe nieuwe topman

Hoewel Gert De Caluwe pas vorige zomer het roer in handen nam, was hij twaalf jaar actief voor Thomas Cook België. "Na een boeiende en succesvolle carrière heeft Gert De Caluwe recent beslist een totaal nieuwe wending aan zijn loopbaan te geven", klinkt het vaag in een persbericht dat de reisgroep uitstuurde.

 

Gert De Caluwe verlaat Thomas Cook België eind mei. Zijn opvolger wordt Marco Ferbe, de huidige financieel directeur. De "director flight & coach holidays", Jan Dekeyser, zal hem als operationeel directeur bijstaan.

 

Thomas Cook België overkoepelt onder meer reisorganisatie Thomas Cook, luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium en de keten van reisbureaus Thomas Cook Travel Shop. Die laatste vormt, na het samengaan half maart met Gigatour, de grootste reisbureauketen van het land gerekend naar omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De pioniersrol van merchandisingketen Shop For Geek

11/12/2017

Een mok van Game of Thrones, een paraplu van Harry Potter, een T-shirt van Assassin’s Creed? Die vind je bij Shop For Geek, de eerste Belgische winkelketen voor merchandisingartikelen. De franchiseformule opende al tien winkels en heeft ambitie. 

Stockpots heeft al meer dan 100 opslagplaatsen in de aanbieding

11/12/2017

Enkele maanden na de lancering hebben al meer dan 100 warenhuizen zich aangesloten bij Stockspots, het online platform waar bedrijven op een eenvoudige manier tijdelijk ruimte kunnen huren.

Vijf nieuwe winkels voor A12 Shopping

08/12/2017

In het winkelgebied A12 Shopping, langs de Boomsesteenweg in Schelle, openen de komende weken vijf nieuwe winkels. Ze vervoegen er onder andere Decathlon, dat al langer aanwezig is op het winkelgebied.

Belg interim-topman bij speelgoedketen Intertoys

07/12/2017

Stefaan Vansteenkiste is de nieuwe topman bij speelgoedketen Intertoys. Die aanstelling gebeurt in het kader van de overname van Intertoys door Alteri eerder deze week. Vansteenkiste zal het bedrijf nu leiden tot er een permanente CEO is gevonden. 

Hema maakt eindelijk weer winst

07/12/2017

Hema weet weer wat winst is: nadat het de voorbije kwartalen het nettoverlies al had kunnen drukken, is de Nederlandse keten er in het derde kwartaal in geslaagd om voor het eerst sinds lang een nettowinst op te tekenen.

Winkeldiefstallen pieken na zonsondergang

07/12/2017

Tijdens de ‘donkere’ maanden november tot maart ligt het aantal winkeldiefstallen bij valavond gemiddeld 13% hoger dan in de maanden waarin het zomeruur nog geldt. Handelaars vragen dan ook meer politie in de winkelstraat en een snelle invoering van de ‘winkeldiefstalboete’ naar Nederlands voorbeeld.

Back to top