Topman Thomas Cook België stapt op | RetailDetail

Topman Thomas Cook België stapt op

Topman Thomas Cook België stapt op

Gert De Caluwe verlaat eind mei Thomas Cook België, waar hij pas in juli vorig jaar topman werd. Over de reden van zijn vertrek werden geen details meegedeeld. Hij wordt opgevolgd door Marco Ferber.

Marco Ferbe nieuwe topman

Hoewel Gert De Caluwe pas vorige zomer het roer in handen nam, was hij twaalf jaar actief voor Thomas Cook België. "Na een boeiende en succesvolle carrière heeft Gert De Caluwe recent beslist een totaal nieuwe wending aan zijn loopbaan te geven", klinkt het vaag in een persbericht dat de reisgroep uitstuurde.

 

Gert De Caluwe verlaat Thomas Cook België eind mei. Zijn opvolger wordt Marco Ferbe, de huidige financieel directeur. De "director flight & coach holidays", Jan Dekeyser, zal hem als operationeel directeur bijstaan.

 

Thomas Cook België overkoepelt onder meer reisorganisatie Thomas Cook, luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium en de keten van reisbureaus Thomas Cook Travel Shop. Die laatste vormt, na het samengaan half maart met Gigatour, de grootste reisbureauketen van het land gerekend naar omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.