Topman Thomas Cook België stapt op | RetailDetail

Topman Thomas Cook België stapt op

Topman Thomas Cook België stapt op

Gert De Caluwe verlaat eind mei Thomas Cook België, waar hij pas in juli vorig jaar topman werd. Over de reden van zijn vertrek werden geen details meegedeeld. Hij wordt opgevolgd door Marco Ferber.

Marco Ferbe nieuwe topman

Hoewel Gert De Caluwe pas vorige zomer het roer in handen nam, was hij twaalf jaar actief voor Thomas Cook België. "Na een boeiende en succesvolle carrière heeft Gert De Caluwe recent beslist een totaal nieuwe wending aan zijn loopbaan te geven", klinkt het vaag in een persbericht dat de reisgroep uitstuurde.

 

Gert De Caluwe verlaat Thomas Cook België eind mei. Zijn opvolger wordt Marco Ferbe, de huidige financieel directeur. De "director flight & coach holidays", Jan Dekeyser, zal hem als operationeel directeur bijstaan.

 

Thomas Cook België overkoepelt onder meer reisorganisatie Thomas Cook, luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium en de keten van reisbureaus Thomas Cook Travel Shop. Die laatste vormt, na het samengaan half maart met Gigatour, de grootste reisbureauketen van het land gerekend naar omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.