Topman Thomas Cook België stapt op | RetailDetail

Topman Thomas Cook België stapt op

Topman Thomas Cook België stapt op

Gert De Caluwe verlaat eind mei Thomas Cook België, waar hij pas in juli vorig jaar topman werd. Over de reden van zijn vertrek werden geen details meegedeeld. Hij wordt opgevolgd door Marco Ferber.

Marco Ferbe nieuwe topman

Hoewel Gert De Caluwe pas vorige zomer het roer in handen nam, was hij twaalf jaar actief voor Thomas Cook België. "Na een boeiende en succesvolle carrière heeft Gert De Caluwe recent beslist een totaal nieuwe wending aan zijn loopbaan te geven", klinkt het vaag in een persbericht dat de reisgroep uitstuurde.

 

Gert De Caluwe verlaat Thomas Cook België eind mei. Zijn opvolger wordt Marco Ferbe, de huidige financieel directeur. De "director flight & coach holidays", Jan Dekeyser, zal hem als operationeel directeur bijstaan.

 

Thomas Cook België overkoepelt onder meer reisorganisatie Thomas Cook, luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium en de keten van reisbureaus Thomas Cook Travel Shop. Die laatste vormt, na het samengaan half maart met Gigatour, de grootste reisbureauketen van het land gerekend naar omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Coolblue doet z’n stinkende best om klanten blij te maken”

23/02/2018

Een retailer die met humor het verschil maakt: het kan. Als je erin slaagt klanten blij te maken, hoef je nauwelijks in reclame te investeren, zegt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. Hij spreekt op het RetailDetail Omnichannel Congress.

150e Belgische Action opent de deuren

23/02/2018

Winkelketen Action opent op 24 februari haar 150e Belgische vestiging, in Nieuwpoort. De eerste Belgische winkel van Action opende in 2005, vorig jaar werden er nog zeventien nieuwe vestigingen neergepoot.

Nieuwe Europese garantierichtlijnen niet overal goed onthaald

23/02/2018

Het Europees Parlement heeft vandaag een voorstel goedgekeurd om de garantieregels voor heel Europa te harmoniseren. Die beslissing wordt door Comeos op applaus onthaald, maar Unizo ziet het dan weer als een gemiste kans.

Handelaars richten eigen netwerk op tegen winkelcriminaliteit

23/02/2018

Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten, heeft in samenwerking met de politie het Commerce Information Network (COMIN) opgericht. Dat moet handelaars helpen georganiseerde winkelcriminaliteit aan te pakken.

Blokker wil in 2019 opnieuw winst maken

23/02/2018

Met de Nederlandse winkelketen Blokker gaat het stilaan de juiste kant op, althans volgens CEO Casper Meijer. Hij verwacht wel dat Blokker dit jaar nog een verlies zal moeten slikken, maar mikt op winst in 2019.

KaDeTe, ’s werelds eerste startup-supermarkt, opent in Berlijn

22/02/2018

In Berlijn opent volgende maand KaDeTe, ’s werelds eerste startupsupermarkt. De fysieke marktplaats geeft startende merken en bedrijven de kans om in contact te komen met consumenten en inkopers.

Back to top