ToyChamp opent drie nieuwe winkels op enkele weken

Speelgoedketen ToyChamp opent eind juni in Den Tir, op het Kiel in Antwerpen
Foto: ToyChamp

Speelgoedketen ToyChamp breidt snel uit in de Benelux: eind juni opent een nieuwe winkel op het Kiel in Antwerpen, in juli volgen vestigingen in Leeuwarden en Helmond. Ondanks het slechte klimaat voor speelgoedwinkels zijn er bovendien nog meer openingen op komst.

 

Grote winkels in winkelcentra

Ondanks een moeilijke speelgoedmarkt – met de faillissementen van Toys “R” Us en Intertoys op kop – blijft ToyChamp inzetten op expansie: de groep achter de voormalige Nolmans Familiewinkels heeft vandaag zestien winkels, maar ziet, onder meer door het omvallen van concurrent Intertoys, nieuwe groeimogelijkheden, zoals CEO Koen Nolmans eerder ook al aangaf in RetailDetail Magazine.

 

Als eerste opent op 28 juni een nieuwe winkel in Antwerpen, in winkelcentrum Den Tir. De vestiging wordt 1.200 m² groot en brengt een ruim assortiment speelgoed, multimedia, school- & schrijfwaren, maar ook gadgets en seizoenartikelen. De winkels zetten in op beleving, met onder meer grote shop-in-shops van LEGO en Playmobil, net als activatie en evenementen op de winkelvloer.

 

In Nederland betrekt de keten in juli twee vroegere vestigingen van Intertoys XL, meer bepaald in winkelcentrum De Centrale in Leeuwarden en aan de Havenweg 26 te Helmond. De vestiging in Leeuwarden opent op 4 juli de deuren en wordt ruim 1.800 m² groot, die in Helmond zal na een grondige verbouwing bijna 1.500 m² oppervlakte krijgen en gaat op 12 juli van start.

 

Vijf nieuwe winkels in 2019

ToyChamp zit volop in de expansiefase sinds het bedrijf eind vorig jaar een nieuw distributiecentrum en kantorencomplex heeft geopend in het Belgische Genk. Daarmee is de logistieke capaciteit van de speelgoedretailer verdrievoudigd. In 2019 moeten dan ook minstens vijf nieuwe winkels openen: in september en oktober zijn ook nog lanceringen in Arnhem en Alkmaar voorzien.

 

De familie Nolmans, eigenaars en management van de keten, is geen onbekende in de speelgoedsector: onder de vlag Nolmans Familiewinkels baatte de familie vroeger zes grote winkels in België uit, die in 2000 werden verkocht aan investeerder Mitiska en mee werden omgevormd tot Fun. Ondertussen gingen de broers Nolmans niettemin onder de naam ToyChamp in Nederland verder. Vandaag telt de keten zeven filialen in België en negen in Nederland, voornamelijk in de rand van steden.