ToyChamp opent speelgoedwinkels in Arnhem en Alkmaar 

Virtuele impressie van de winkel van ToyChamp in Arnhem.
Foto: ToyChamp

ToyChamp zet zijn expansie in Nederland verder: de Belgisch-Nederlandse speelgoedformule opent twee nieuwe winkels in winkelcentra in Arnhem en Alkmaar. 

 

Ruime vestigingen

Na de overname van zeven Intertoys XL-winkels in juli, zet ToyChamp zijn Nederlandse expansie verder met de opening van nog twee vestigingen, dit maal in Arnhem en Alkmaar. Het gaat in beide gevallen om grote winkels in shoppingcenters: op 18 september gaat de keten van start in een pand van 1.600m² in winkelcentrum ‘de Lely’ in Arnhem, op 3 oktober opent ToyChamp in het vernieuwde winkelcentrum Ringers in Alkmaar. 


Hoe groot de vestiging in Alkmaar wordt, maakt de keten niet bekend, maar er is wel onder meer sprake van megashop-in-shops van Lego en Playmobil. De formule biedt ook ruimte aan andere productcategorieën, zoals multimedia, schoolbenodigdheden en seizoenartikelen.

 

Van 16 naar 28 winkels

Voor ToyChamp komt de teller zo binnenkort op 28 filialen te staan, waarvan acht in België en twintig in Nederland. Eerder was er sprake dat acht vestigingen van Intertoys XL in handen van de keten zouden komen, maar dat zijn er volgens het bedrijf uiteindelijk zeven geworden.

 

Bijna alle winkels bevinden zich in de rand van de stad, vaak op retailparken of in sportstadions. Hoewel de keten sinds 2001 bestaat, schakelt de formule dit jaar een versnelling hoger: mede (doch niet exclusief) dankzij de overname van failliete Intertoys-vestigingen ging het van 16 winkels in 2018 naar 28 winkels in 2019. Met de recente overname van Intertoys en MaxiToys door Blokker zal de concurrentie in de Benelux echter mogelijk weer verscherpen.