Twan van Meel krijgt leiding over AH-franchisenemers | RetailDetail

Twan van Meel krijgt leiding over AH-franchisenemers

Twan van Meel krijgt leiding over AH-franchisenemers

Twan van Meel wordt de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR). Hij volgt in die positie Frits van der Heide op, die drie jaar aan het hoofd van de vereniging stond en daarmee zijn termijn heeft volbracht.

Conflicten oplossen

Van Meel is zelf eigenaar van een Albert Heijn in het Brabantse Made en zetelt al een jaartje in het bestuurt van de VAHFR. Hij zal nu de opdracht krijgen om enkele conflicten tussen het hoofdkantoor en de franchisenemers van Ahold op te lossen. Zo loopt er momenteel nog een conflict rond de verdeling van de Allerhandeboxen. Huidig voorzitter Van der Heide hoopt dat probleem nog op te lossen voor het einde van zijn voorzitterschap.

 

Van der Heide heeft besloten om niet in te gaan op een nieuwe termijn als voorzitter. Hij wil nu meer aandacht geven aan zijn gezin en zijn twee eigen winkels. Zo zal hij werk maken van de verbouwing van zijn Albert Heijn aan de Rijksweg in Groningen. Dat schrijft Distrifood.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.