Twee dagen gratis parkeren tijdens solden in Brussel

Twee dagen gratis parkeren tijdens solden in Brussel

Wie op 3 of 7 januari op koopjesjacht wil naar Brussel, hoeft die dag geen geld in de openbare parkeermeters te stoppen: een cadeautje van het Brusselse stadsbestuur om mensen aan te moedigen met de auto in de hoofdstad te komen shoppen.

Op openbare parkeerplaatsen binnen Vijfhoek

Op dinsdag 3 januari ‑ de eerste dag van de winterkoopjes ‑ en op 7 januari ‑ de eerste zaterdag van de solden ‑ kunnen koopjesjagers gratis parkeren op alle openbare parkeerplaatsen binnen de Brusselse Vijfhoek. Op 3 januari worden ook straatanimatie en optredens georganiseerd. "Dankzij deze uitzonderlijke maatregel zullen klanten naar de winkels in het centrum van de stad kunnen komen zonder tijdsdruk, en zonder dat ze eraan moeten denken om hun auto te verplaatsen", zegt Marion Lemesre (MR), de Brusselse schepen van Economie.

 

Niet alle reacties zijn echter positief: heel wat Brusselaars vrezen dat de actie verkeerschaos gaat veroorzaken en dus mogelijk zelfs "antireclame dreigt te worden: mensen die zich hopeloos vastrijden, komen wellicht niet meer terug." De eerste suggesties lieten dan ook niet lang op zich wachten: de bestaande actie vervangen door of aanvullen met "het gratis maken van de bestaande randparkings en het uitdelen van gratis MIVB-tickets", bijvoorbeeld. De stad Brussel reageerde alvast door te wijzen op het goedkope shoppingbiljet van de NMBS.

 

Tegelijk is beslist dat de winkels in het stadscentrum open mogen zijn op zondag 8 januari. “Normaal gezien zijn de winkels in Brussel elke eerste zondag van de maand open, in het kader van de campagne 'I shop on first Sundays'. Omdat die nu net op 1 januari valt, heb ik samen met de handelaars beslist om de zondagsopening uitzonderlijk te verschuiven”, aldus nog de schepen.