Uitzonderlijk halfjaar voor Richemont | RetailDetail

Uitzonderlijk halfjaar voor Richemont

Uitzonderlijk halfjaar voor Richemont
Shutterstock

Luxebedrijf Richemont heeft er naar eigen zeggen een uitzonderlijk eerste halfjaar opzitten. De omzet steeg met 10%, maar de winst ging er met liefst 80% op vooruit ten opzichte van een jaar eerder. 

Zwakke vergelijkingsbasis

De omzet van Richemont, dat onder andere juwelenmerk Cartier in handen heeft, kwam in de eerst zes maanden van het boekjaar uit op 5,6 miljard euro, een groei van 10%. Onder de streep hield het daar 974 miljoen euro van over, een opmars van maar liefst 80% ten opzichte van de eerste helft van 2016. De grote winstsprong is wel vooral het gevolg van het feit dat Richemont in de eerste helft van vorig jaar een groot aantal horloges terug moest kopen van zijn verdelers in Azië, nadat de vraag daar was ingestort. Het kon daardoor dit jaar profiteren van de zwakke vergelijkingsbasis.

 

“Hoewel we de omstandigheden voor het volledige jaar niet kunnen voorspellen, is het duidelijk dat de jaarresultaten op vergelijkbare basis die uitzonderlijke groei in de huidige periode niet zullen kunnen herhalen”, zegt CEO Johan Rupert daarover.

 

Toch gaat het ook algemeen goed met Richemont: zo ging de omzet in Azië er met 25% op vooruit naar 2,1 miljard euro en in Noord-Amerika met 10% naar 890 miljoen euro. In Europa was de groei bij 3% een stuk lager, vooral vanwege de sterke positie van de euro. In het Verenigd Koninkrijk was er wel sprake van tweecijferige groei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Back to top