Unilever stelt beslissing over eengemaakt hoofdkantoor uit | RetailDetail

Unilever stelt beslissing over eengemaakt hoofdkantoor uit

Unilever stelt beslissing over eengemaakt hoofdkantoor uit
Shutterstock

Een tijdje geleden heeft Unilever gezegd dat het in de toekomst niet langer verder wil met twee hoofdkantoren, één in Nederland en één het Verenigd Koninkrijk, maar nu wordt de uitvoering van die beslissing op de lange baan geschoven.

Politieke turbulentie

CEO Paul Polman liet aan de Financial Times verstaan dat het niet het gepaste moment is om over te stappen naar een eengemaakt hoofdkantoor. “Ik pleit ervoor om beslissingen uit te stellen, omdat er veel beweging is op het speelveld, met de nodige politieke turbulentie. De emoties van het moment zijn het echte probleem”, zegt hij. Hij voegt eraan toe dat de beslissing voor de locatie van het hoofdkantoor er eentje is die dertig tot vijftig jaar effect zal hebben op het bedrijf en dat er dus goed over moet worden nagedacht: de kans is groot dat hij wil wachten tot de brexit volledig is afgerond. Polman is zelf trouwens een groot tegenstander van die brexit.

 

Unilever werkt al jaren met een duale structuur, waarbij het zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Nederland een hoofdkantoor heeft. Het staat ook in beide landen op de beurs genoteerd. Sinds de bekendmaking van de plannen om van die structuur af te stappen, wordt er in beide landen stevig gelobbyd om Unilever volledig binnen te halen.

 

In het Verenigd Koninkrijk willen ze tonen dat het land ook na de brexit nog interessant is voor grote multinationals en in Nederland is het minister-president Mark Rutte, die zelf een verleden heeft bij Unilever, die er alles aan doet om het bedrijf binnen te rijven. Het lijkt er nu dus op dat beide landen nog een tijdje zullen wachten op definitieve beslissing.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Back to top