Utrecht krijgt pop-up rond Harry Potter-boeken

Utrecht krijgt pop-up rond Harry Potter-boeken

Vrijdag om middernacht opent in één van de glazen gebouwen van Utrecht Centraal een Harry Potter Book Store. Die pop-upwinkel is een initiatief van AKO en komt er naar aanleiding van de Nederlandse vertaling van het nieuwe boek rond de tovenaar.

Negen en driekwart weken geopend

In de winkel zal niet enkel het nieuwe boek ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ verkocht worden, maar ook allerhande merchandise, verschillende games en natuurlijk ook de andere boeken en de films met Daniel Radcliffe en Emma Watson in de hoofdrollen.

 

De winkel wordt opgedeeld in verschillende ruimtes, waarin telkens één scéne uit het boek wordt nagemaakt. Bezoekers kunnen doorheen de winkel wandelen en zo het boek al op een aparte manier ontdekken.

 

De winkel zal negen en driekwart weken geopend blijven - een bekend getal voor Potter-fans - en Sjaak Mark, algemeen directeur van AKO, verwacht veel bezoekers. “Harry Potter is één van de grootste entertainmentfranchises ter wereld en brengt letterlijk en figuurlijk magie met zich mee.”

 

De keuze voor Utrecht is niet toevallig, want ongeveer wanneer de pop-up de deuren sluit, maakt de Harry Potter-tentoonstelling zijn opwachting in Utrecht.