Veilig open in coronatijden: deze robot handhaaft de voorzorgsmaatregelen

De anti corona robot van ZoraBots
Beeld: ZoraBots

Hoe kunnen retailers en winkelcentra veilig klanten blijven ontvangen nu het coronavirus weer opspeelt? Met behulp van deze autonome robot, die bezoekers telt en registreert, controleert of mensen hun mondmasker dragen, en ook hun koorts meet.

 

Efficiënt en betaalbaar

Nu de coronapandemie weer opflakkert, is het cruciaal voor retailers om in de veiligste omstandigheden open te blijven en er over te waken dat bezoekers altijd de strenge voorzorgsmaatregelen respecteren. Daar kan je mensen voor inzetten, maar het is een belastende job en de kost is hoog. ZoraBots komt met een efficiënte en betaalbare oplossing: de 'Anti Epidemic'-robot. Hij kan onder andere mondmaskers detecteren, van op afstand de koorts meten van verschillende mensen tegelijk, de zuurstofsaturatie meten, bezoekers tellen en registreren via een eID-kaartlezer, en alle nodige informatie verspreiden.

 

De 'Cruzr' beweegt autonoom, kan vanop afstand bediend worden, capteert data, spreekt 53 talen en verspreidt informatie over het preventiebeleid van bedrijven. Het is dan ook een ideale oplossing voor openbare plaatsen, kantoren, treinstations, luchthavens, winkels en winkelcentra: hij scant tot 200 bezoekers per minuut.

 

"Afgelopen vrijdag hebben wij de robot gedemonstreerd aan vicepremier Alexander De Croo en minister Maggie De Block. In België heeft IT-retailer Q-Resellers United er al besteld voor zijn winkels", zegt managing partner Fabrice Goffin van ZoraBots.

 

En de prijs? Een Anti Epidemic-robot met alles erop en eraan, inclusief installatie en opleiding, heb je al voor een leaseprijs van 580 euro per maand. Retailers kunnen hem bestellen via RetailDetail: contacteer info@retaildetail.be of kijk op onze anti-coronawebshop waar je nog veel meer hulpmiddelen vindt om als retailer coronaveilig open te blijven. 

 

ZoraBots : demo of the Anti-Epidemic robot from UI on Vimeo.