Walmart opent eerste gezondheidscentrum

Walmart opent eerste gezondheidscentrum
Walmart

In Dallas heeft Walmart naast een gerenoveerde hypermarkt een uitgebreid gezondheidscentrum geopend. Zo wil de grootste retailer ter wereld ook voet aan wal in de lucratieve gezondheidsmarkt.

 

Lokale partners

Het Walmart Health Center biedt een hele reeks medische diensten voor de plaatselijke gemeenschap. Mensen kunnen er terecht voor eerstelijnshulp, maar er zijn ook faciliteiten voor bijvoorbeeld röntgen- en EKG-onderzoeken en tandheelkundige verzorging. De uitbating verloopt in samenwerking met lokale partners.

 

Het centrum is geïntegreerd in een verbouwde hypermarkt, een vestiging van Walmart Supercenter, maar beschikt wel over een eigen ingang. De deuren staan er open voor alle lokale gezinnen, ongeacht hun verzekeringsstatus, schrijft de supermarktketen in een persbericht.

 

Gigantische markt

Het doel van de supermarktketen is om een voet tussen de deur te krijgen in de Amerikaanse gezondheidszorg, een markt met een geschatte waarde van zo’n 3,5 biljoen dollar (3,16 biljoen euro) per jaar. Om dat te bereiken, biedt de keten een breed scala aan medische diensten, die niet alleen gemakkelijk bereikbaar zijn, maar ook tegen een lagere prijs dan de concurrentie.