Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen | RetailDetail

Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen

Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen

De Amerikaanse investeerder Warren Buffett heeft 850 miljoen euro aan aandelen van Walmart verkocht. Door de verkoop houdt Buffett bijna geen aandelen meer over in de Amerikaanse warenhuisketen.

Achterstand op Amazon

Buffett kocht voor het eerst aandelen van Walmart in 2005, maar is de laatste tijd zijn aandeel in de keten aan het afbouwen, omdat hij niet gelooft dat Walmart de concurrentie zal kunnen aangaan met online reus Amazon. Walmart is de laatste jaren sterk aan het investeren in e-commerce, maar voormalig CEO Mike Duke zei in 2012 al dat het bedrijf op dat vlak te laat op gang is gekomen, waardoor het een misschien wel onoverbrugbare achterstand heeft opgelopen ten opzichte van de online spelers.

 

Walmart heeft al miljarden geïnvesteerd in online verkoop, maar moet het voorlopig stellen met een klein marktaandeel. In 2015 haalde het online een omzet van 13,7 miljard dollar (13 miljard euro). Dat lijkt veel, maar is niets vergeleken met de totale omzet van 482 miljard dollar (460 miljard euro) en de 107 miljard dollar (100 miljard euro) van Amazon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.