Wat Carrefour krijgt van Sinterklaas? Een staking!

Vakbondsactie bij Carrefour op sinterklaasdag
Shutterstock.com

Uit onvrede met de algemene werkorganisatie en het personeelstekort bij Carrefour gaat de socialistische bediendebond BBTK actie voeren. Op 6 december zullen de hypermarkten van de supermarktketen twee uur later de deuren openen.

 

"Wantoestanden"

Volgens Het Laatste Nieuws heerst er grote onvrede bij Carrefour: de krant kreeg een pamflet van de socialistische bediendebond BBTK in handen, waarin de vakbond een nijpend personeelstekort en een gebrekkige organisatie aanklaagt. De vakbond heeft het ook over wantoestanden, te veel studenten en een gebrek aan opleiding. "Met winkels die zo slecht georganiseerd zijn, kunnen we onmogelijk de eindejaarsperiode aanvatten", schrijft de BBTK.

 

Vorig jaar voerde Carrefour een grote herstructurering door, waarbij 950 jobs verloren gingen. Er kwam ook een nieuwe arbeidsorganisatie, maar die voldoet voor de BBTK niet. Bovendien, zo stelt de bond, geeft de directie geen gehoor aan de verzuchtingen van de werknemers.

 

Daarom komt er op 6 december een eerste actie: die dag zullen de hypermarkten pas om 11u openen. De vakbond dreigt ook met hardere acties als het personeel niet gehoord wordt.