Werken in Antwerpen goed nieuws voor fietsverkopers | RetailDetail

Werken in Antwerpen goed nieuws voor fietsverkopers

Werken in Antwerpen goed nieuws voor fietsverkopers
Shutterstock

De werken in Antwerpen hebben al heel wat stof doen opwaaien, letterlijk en figuurlijk, maar voor een aantal fietsverkopers blijken ze toch goed nieuws. Heel wat Antwerpenaars zien de fiets nu immers als het ideale vervoersmiddel.

Opmars elektrische fiets

Vier grote fietsverkopers (Decathlon, De Geus, Fiets! en iBike) zeggen dan ook dat ze de fietsverkoop in Antwerpen de voorbije maanden fors is gestegen. Naast de werken in Antwerpen, met vooral dan de knip in de Leien, heeft ook de vervroegde zomerregeling van De Lijn bijgedragen aan de sterke verkoop van fietsen.

 

Bij Decathlon steeg de verkoop in maart en april maar liefst met 12% ten opzichte van vorig jaar. De verkoop van de vouwfiets steeg in april zelfs met 50% en de verkoop van elektrische fietsen steeg in maart met 30% en in april met niet minder dan 130% ten opzichte van een jaar eerder.

 

Ook bij iBike steeg de verkoop bijzonder sterk in de eerste drie maanden van het jaar. “Je komt in Antwerpen met de auto gewoon niet meer vooruit, zeker niet nu de knip van de Leien er zit aan te komen”, zegt Dominic Vranckx van iBike aan Het Nieuwsblad. “In ons filiaal op het Eilandje zei een vrouw onlangs dat ze helemaal niet wilde fietsen, maar dat er gewoon geen alternatief is.”

 

Daarbij blijkt vooral de elektrische fiets aan meer populariteit te winnen, ook de snellere modellen. Fietshandelaars merken dan ook dat het budget van de klant tegenwoordig een stuk hoger ligt dan enkele jaren geleden. Ook kopen steeds meer jongeren zo’n fiets. “Binnenkort gaan kinderen er misschien mee naar school, in Nederland is dat al zo”, zegt Thomas Vanderhoydonck van Fietsenwinkel De Geus.

 

In Antwerpen werd onlangs ook het Velo-netwerk met deelfietsen sterk uitgebreid, waardoor het nu ook beschikbaar is in de districten rond Antwerpen. Dat besluit werd genomen omdat er omwille van de grote populariteit van het systeem immense wachtlijsten voor abonnementen waren ontstaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.