Werknemers Makro op 55 jaar op brugpensioen bij herstructurering

Werknemers Makro op 55 jaar op brugpensioen bij herstructurering
Shutterstock

Bij Makro is een akkoord bereikt rond brugpensioen op 55 jaar. Het akkoord maakt deel uit van het sociaal overleg tussen de vakbonden en Makro, waar bij een herstructurering meer dan 500 banen zullen verdwijnen.

Goedgekeurd door RVA

De vakbonden en de directie hadden al langer een akkoord om op 55 jaar brugpensioen toe te staan, maar dat moest nog goedgekeurd worden door minister van Werk Kris Peeters en de commissie brugpensioenen bij de RVA. Dat is maandag gebeurd. In totaal komen tussen 350 en 375 werknemers in aanmerking voor brugpensioen op 55 jaar. Daarbij moeten ze wel beschikbaar blijven van de VDAB en ingaan op werkaanbiedingen, infosessies en opleidingen.

 

Het personeel van Makro en Metro bereikte in november al een akkoord over een nieuwe cao, die het mogelijk maakt om de nieuwe strategie van het bedrijf uit te rollen. Daarin zal Makro zich in de toekomst toeleggen op drie specialiteiten: kwaliteitsvoeding, feestartikelen en "alles voor het huis" (gaande van kaarsen tot bakstenen en cement). Bovendien zal het met Media Markt gaan samenwerken om de multimedia-afdeling in de winkels van Makro uit te baten.