Wie is Dirk Bron, de overnemer van Blokker België?

Shutterstock.com

De man die zopas de Belgische en Luxemburgse winkels van Blokker overnam, is niet aan zijn proefstuk toe. Hij dook in 2006 al eens op als redder van vijftien Superconfex-winkels, een plan dat jammerlijk mislukte. Zijn voorkeur voor de term ‘Mega’ is alleszins niet nieuw…

 

Van Mega Sport naar Mega World

In België is Dutch Retail Groep, gevestigd in het Zuid-Hollandse Waddinxveen, een nobele onbekende. Ook de merknaam Mega World levert geen zoekresultaten op. De naam van eigenaar en ondernemer Dirk Jan Bron doet echter wél een belletje rinkelen in de retailwereld: zo is de man de oprichter van Aktiesport, de keten van sportwinkels die intussen net als Perry deel uitmaakt van de Britse groep JD Sports Fashion.

 

De ondernemer dook al eerder in België op: in 2006 bijvoorbeeld nam hij vijftien Belgische Superconfex-winkels over van toenmalig eigenaar BR Bedding (die de winkels had overgenomen van de Macintosh groep). Hij had de bedoeling om die vestigingen uit te bouwen tot heuse megadiscounts, waar sport- en modemerken aan dumpingprijzen zouden worden verkocht. Namen die toen circuleerden voor de nieuwe keten, waren ‘Megaretail’ en ‘Mega Sport’. Het ambitieuze plan draaide echter op niets uit.


Dat geldt ook voor een ander initiatief, dat dateert van 2008: toen wilde Bron een keten van grote outdoorwinkels oprichten onder de naam Megaworld (zonder spatie). Een eerste winkel van zo'n 10.000 m² opende in Lelystad, maar het verhaal kende geen vervolg.