Wie wint de VEDIS Retail Scriptieprijs 2017?

Wie wint de VEDIS Retail Scriptieprijs 2017?

Retailorganisatie VEDIS Retail heeft de shortlist bekendgemaakt voor de Scriptieprijs 2017. De winnares (want op de shortlist staan alleen vrouwen) van de prijs en de bijhorende som van 3000 euro wordt op 2 november bekend gemaakt. 

Strijd

De drie nog overgebleven kanshebbers zijn Lieke Gloudemans, Myrthe Montijn en Sophie Van Remmen: zij hadden het respectievelijk over "Inspire Create Act | De fysieke supermarkt als dienstverlener met een 4D-seamless shoppingexperience gecreëerd door REGGS®", "Data-driven design for emotional engagement, designing a digital interaction for Nike Store" en "How to retain your customers in the online shopping context? A quantitative study into the determinants of loyalty in the consumer market".

 

Juryvoorzitter Kitty Koelemeijer noemde het "dit jaar een zware opgave om unanimiteit te krijgen in de jury", mede omdat "er een strijd gaande is tussen het nieuwe ‘Design Thinking’-methodiek v.s. de klassieke wetenschappelijke benadering". Jurylid Jan Derek Groenendaal juicht dan weer "de ‘strijd’ tussen de twee onderzoeksstromingen toe, omdat het blijk geeft van de huidige tijdsgeest die ook verfrissend kan gaan werken in de Retail!"

 

'Bederfelijke' winnaar

2017 is al de vierde editie van de VEDIS Retail Scriptieprijs, die volgens Groenendaal "een platform [wil] bieden voor innovatie, inspiratie en kennisdeling in de retail en met de prijs tot doel [heeft] het stimuleren van jong retailtalent en ook het bevorderen van wetenschappelijk en toegepast wetenschappelijk onderzoek naar, voor de Retail, relevante thema’s."  De prijs bekroont elk jaar de beste scriptie over een onderwerp met daadwerkelijke relevantie voor de retail.

 

Vorig jaar ging de prijs naar Bart Bijlsma, voor zijn scriptie "Incorporating the effect of expiration data-based pricing on consumer decision making in an inventory model", dat retailers moest helpen wetenschappelijker om te gaan met kortingen voor bederfelijke producten. Bijlsma, die dit jaar zelf de jury bijstaat tijdens de zoektocht naar zijn opvolgster, is inmiddels ook als consultant werkzaam in de sector. 

Tags: