Winkelcentrum gaat Interlamp Zoersel vervangen

Winkelcentrum gaat Interlamp Zoersel vervangen

Verlichtingswinkel Interlamp in Zoersel gaat binnenkort sluiten. De zaak op de Rodendijk werd 42 jaar geleden opgericht, maar werden nu overgekocht door een investeerder, die er een winkelcentrum wil oprichten.

Plek voor drie winkels

Oprichters Tony Loos en zijn vrouw Ries Soetekouw besloten in 1974 een winkel voor particulieren en bedrijven te openen in Zoersel, nadat ze eerder al gestart waren met een groothandel in Wommelgem. Toen waren ze één van de eerste winkels die zich vestigden op de Rodendijk in Zoersel. Momenteel wordt de zaak uitgebaat door zoon Chris Loos en zijn vrouw Damienne De Herdt.

 

“Een investeerder heeft het gebouw en de grond gekocht. Hoogstwaarschijnlijk wordt alles afgebroken en komt er een nieuwbouw die plaats gaat bieden aan drie winkelruimtes. Twee units zouden al verhuurd zijn aan kledingketens”, zegt Chris Loos aan Gazet van Antwerpen over de toekomst van de locatie.

 

Interlamp houdt nu een uitverkoop, waar het de laatste vierduizend artikelen tegen fikse kortingen verkoopt. Een exacte sluitingsdatum is er nog niet gekend en is afhankelijk van het succes van de uitverkoop.

 

Met het verdwijnen van Interlamp gaat de vernieuwing op de Rodenrijk lustig verder. Zo opende er onlangs een vestiging van Gamma en JBC brak zijn oude locatie af en verving die door een nieuwbouw. Daar is voortaan plaats voor een grotere JBC, Schoenen Torfs en Shoe Discount.