Interlamp in Zoersel houdt er mee op

Winkelcentrum gaat Interlamp Zoersel vervangen

Winkelcentrum gaat Interlamp Zoersel vervangen

Verlichtingswinkel Interlamp in Zoersel gaat binnenkort sluiten. De zaak op de Rodendijk werd 42 jaar geleden opgericht, maar werden nu overgekocht door een investeerder, die er een winkelcentrum wil oprichten.

Plek voor drie winkels

Oprichters Tony Loos en zijn vrouw Ries Soetekouw besloten in 1974 een winkel voor particulieren en bedrijven te openen in Zoersel, nadat ze eerder al gestart waren met een groothandel in Wommelgem. Toen waren ze één van de eerste winkels die zich vestigden op de Rodendijk in Zoersel. Momenteel wordt de zaak uitgebaat door zoon Chris Loos en zijn vrouw Damienne De Herdt.

 

“Een investeerder heeft het gebouw en de grond gekocht. Hoogstwaarschijnlijk wordt alles afgebroken en komt er een nieuwbouw die plaats gaat bieden aan drie winkelruimtes. Twee units zouden al verhuurd zijn aan kledingketens”, zegt Chris Loos aan Gazet van Antwerpen over de toekomst van de locatie.

 

Interlamp houdt nu een uitverkoop, waar het de laatste vierduizend artikelen tegen fikse kortingen verkoopt. Een exacte sluitingsdatum is er nog niet gekend en is afhankelijk van het succes van de uitverkoop.

 

Met het verdwijnen van Interlamp gaat de vernieuwing op de Rodenrijk lustig verder. Zo opende er onlangs een vestiging van Gamma en JBC brak zijn oude locatie af en verving die door een nieuwbouw. Daar is voortaan plaats voor een grotere JBC, Schoenen Torfs en Shoe Discount.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.