Interlamp in Zoersel houdt er mee op

Winkelcentrum gaat Interlamp Zoersel vervangen

Winkelcentrum gaat Interlamp Zoersel vervangen

Verlichtingswinkel Interlamp in Zoersel gaat binnenkort sluiten. De zaak op de Rodendijk werd 42 jaar geleden opgericht, maar werden nu overgekocht door een investeerder, die er een winkelcentrum wil oprichten.

Plek voor drie winkels

Oprichters Tony Loos en zijn vrouw Ries Soetekouw besloten in 1974 een winkel voor particulieren en bedrijven te openen in Zoersel, nadat ze eerder al gestart waren met een groothandel in Wommelgem. Toen waren ze één van de eerste winkels die zich vestigden op de Rodendijk in Zoersel. Momenteel wordt de zaak uitgebaat door zoon Chris Loos en zijn vrouw Damienne De Herdt.

 

“Een investeerder heeft het gebouw en de grond gekocht. Hoogstwaarschijnlijk wordt alles afgebroken en komt er een nieuwbouw die plaats gaat bieden aan drie winkelruimtes. Twee units zouden al verhuurd zijn aan kledingketens”, zegt Chris Loos aan Gazet van Antwerpen over de toekomst van de locatie.

 

Interlamp houdt nu een uitverkoop, waar het de laatste vierduizend artikelen tegen fikse kortingen verkoopt. Een exacte sluitingsdatum is er nog niet gekend en is afhankelijk van het succes van de uitverkoop.

 

Met het verdwijnen van Interlamp gaat de vernieuwing op de Rodenrijk lustig verder. Zo opende er onlangs een vestiging van Gamma en JBC brak zijn oude locatie af en verving die door een nieuwbouw. Daar is voortaan plaats voor een grotere JBC, Schoenen Torfs en Shoe Discount.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.