Winkelcentrum Moeskroen in de problemen | RetailDetail

Winkelcentrum Moeskroen in de problemen

Winkelcentrum Moeskroen in de problemen

De stad Moeskroen moet dringend zijn winkelcentrum aanpakken, want volgens een rapport van SDCL is de situatie er momenteel bijzonder zorgwekkend. Dat is vooral het gevolg van de concurrentie van het nabijgelegen winkelpark Les Dauphins.

Veel leegstand

Het meest verontrustende cijfer dat uit het rapport naar voor komt is de verhouding van aankopen in het stadscentrum en het winkelpark Les Dauphins aan de rand van de stad: 64% van de consumenten zou zijn aankopen doen in het winkelpark. Daardoor kampt de binnenstad met een grote leegstand en zijn er vooral winkels te vinden aan het onderkant van de markt. SDCL wijst er wel op dat de situatie in Moeskroen momenteel nog niet kritiek is, maar wel veel slechter dan in vergelijkbare steden als Doornik, La Louvière en Verviers.

 

Gemeenteraadslid Simon Varrasse van Ecolo zegt niet verrast te zijn met de uitspraken in het rapport: volgens hem heeft het gemeentebestuur te weinig oog gehad voor de ontwikkeling van de binnenstad. Ook de handelaars zijn niet verbaasd en wijzen op een aantal extra kosten die handelaars in de binnenstad moeten betalen, waardoor ze worden afgeschrikt om nieuwe winkels te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.