Winkelcentrum Moeskroen in de problemen

Winkelcentrum Moeskroen in de problemen

De stad Moeskroen moet dringend zijn winkelcentrum aanpakken, want volgens een rapport van SDCL is de situatie er momenteel bijzonder zorgwekkend. Dat is vooral het gevolg van de concurrentie van het nabijgelegen winkelpark Les Dauphins.

Veel leegstand

Het meest verontrustende cijfer dat uit het rapport naar voor komt is de verhouding van aankopen in het stadscentrum en het winkelpark Les Dauphins aan de rand van de stad: 64% van de consumenten zou zijn aankopen doen in het winkelpark. Daardoor kampt de binnenstad met een grote leegstand en zijn er vooral winkels te vinden aan het onderkant van de markt. SDCL wijst er wel op dat de situatie in Moeskroen momenteel nog niet kritiek is, maar wel veel slechter dan in vergelijkbare steden als Doornik, La Louvière en Verviers.

 

Gemeenteraadslid Simon Varrasse van Ecolo zegt niet verrast te zijn met de uitspraken in het rapport: volgens hem heeft het gemeentebestuur te weinig oog gehad voor de ontwikkeling van de binnenstad. Ook de handelaars zijn niet verbaasd en wijzen op een aantal extra kosten die handelaars in de binnenstad moeten betalen, waardoor ze worden afgeschrikt om nieuwe winkels te openen.

Tags: