Winkelcentrum Moeskroen in de problemen | RetailDetail

Winkelcentrum Moeskroen in de problemen

Winkelcentrum Moeskroen in de problemen

De stad Moeskroen moet dringend zijn winkelcentrum aanpakken, want volgens een rapport van SDCL is de situatie er momenteel bijzonder zorgwekkend. Dat is vooral het gevolg van de concurrentie van het nabijgelegen winkelpark Les Dauphins.

Veel leegstand

Het meest verontrustende cijfer dat uit het rapport naar voor komt is de verhouding van aankopen in het stadscentrum en het winkelpark Les Dauphins aan de rand van de stad: 64% van de consumenten zou zijn aankopen doen in het winkelpark. Daardoor kampt de binnenstad met een grote leegstand en zijn er vooral winkels te vinden aan het onderkant van de markt. SDCL wijst er wel op dat de situatie in Moeskroen momenteel nog niet kritiek is, maar wel veel slechter dan in vergelijkbare steden als Doornik, La Louvière en Verviers.

 

Gemeenteraadslid Simon Varrasse van Ecolo zegt niet verrast te zijn met de uitspraken in het rapport: volgens hem heeft het gemeentebestuur te weinig oog gehad voor de ontwikkeling van de binnenstad. Ook de handelaars zijn niet verbaasd en wijzen op een aantal extra kosten die handelaars in de binnenstad moeten betalen, waardoor ze worden afgeschrikt om nieuwe winkels te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Tien tips om de digitale retailreuzen te verslaan

19/04/2018

“Verkoop wat mensen willen, niet wat je hebt.” Zo luidt het bondige advies van Myrna Moorthamer en Arjan Leest (Retail Rebels) aan retailers die de digitale revolutie willen overleven.

Distributeurs en transporteurs eisen schonere vrachtwagens

19/04/2018

35 bedrijven, waaronder Colruyt, Carrefour en Ikea, vragen dat Europa de constructeurs van vrachtwagens verplicht de uitstoot tegen 2025 met een vierde terug te dringen. “Totaal onrealistisch”, reageert de spreekbuis van de constructeurs.

“Tijd voor actie: kleinhandelaars online laten floreren”

18/04/2018

Vandaag kreeg fase 2 van de campagne “Het Internet. Ook uw zaak” zijn officiële aftrap in een Mechelse lederwarenwinkel. De campagne wil kleinhandelaars zo veel mogelijk aan een webshop helpen.

JD.com gaat duizend winkels per dag openen

17/04/2018

JD.com heeft plannen om maar liefst duizend supermarkten per dag te openen in China. Met dit indrukwekkende streefdoel zet het tweede grootste e-commercebedrijf van het land zijn ambities om ook de offline markt te veroveren, kracht bij.

Pets Place verkoopt nu ook in België via bol.com

17/04/2018

Pets Place gaat zijn volledige assortiment van huis- en erfdierproducten nu ook via bol.com verkopen. De Nederlandse keten hoopt daarmee ook Belgische klanten te werven en te beleveren vanuit zijn distributiecentrum in Ede.