Winkelcomplex Convoi vrijwel volledig verlaten

Winkelcomplex Convoi vrijwel volledig verlaten

Winkelcomplex Convoi vrijwel volledig verlaten

Het uit containers opgebouwde winkelcomplex Convoi op het Eilandje in Antwerpen is geen succes: de bezoekers blijven weg en vrijwel alle containers staan leeg. Vooral de ligging, ver weg van het stadscentrum, blijkt spelbreker te zijn.

Amper één container verhuurd

Convoi bestaat uit 45 containers, waar de initiatiefnemers van plan waren om de komende twee jaar elk jaar tot 450 beginnende ondernemers een kans te geven om een pop-upwinkel te openen door een container voor een bepaalde tijd te huren. Dat kan zelfs al van minimum een week. Momenteel is echter slechts één van de 45 containers ingevuld en pas eind oktober komen er twee nieuwe ondernemers een container huren.

 

Initiatiefneemster Kim Soeffers had nochtans grote plannen voor Convoi. Ze wilde van het containercomplex “het culturele zwaartepunt van Antwerpen” maken en ze droomde zelfs al luidop van de mogelijkheid om het hele idee ook in het buitenland op poten te zetten, om zo Belgische ondernemers de kans te geven ook andere markten af te tasten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.