Winkeliers krijgen zware boete na ruzie over openingstijden | RetailDetail

Winkeliers krijgen zware boete na ruzie over openingstijden

Winkeliers krijgen zware boete na ruzie over openingstijden
Shutterstock

De eigenaars van een fietsenwinkel in het winkelcentrum Paddepoel in Groningen hebben een boete gekregen van meer dan 23.000 euro. Die moeten ze betalen aan de uitbaters van het winkelcentrum, na een geschil rond de openingsuren.

 

Meer kosten, geen extra omzet

De eigenaars van de fietsenwinkel en het winkelcentrum waren al een hele tijd verwikkeld in een ruzie rond de openingstijden van de fietsenwinkel. Die sloot steevast de deuren op koopavonden op donderdag of tijdens zondagopeningen in het winkelcentrum. Volgens de handelaars betekenden die extra openingen enkel meer kosten en amper extra omzet.

 

Volgens de rechtbank in Groningen zijn het echter niet de winkeliers, maar wel de vereniging van eigenaren die mag bepalen wanneer een winkel de deuren moet openen in het winkelcentrum. Althans, zolang de uitbaters van de winkel ook effectief lid zijn van de vereniging. Sinds 1 januari zijn de eigenaars van de fietsenwinkel niet langer lid van de vereniging en kunnen ze dus terug hun eigen openingsuren bepalen. Ze gaan daarnaast ook in beroep tegen de uitspraak van de rechter.

 

“Te gek voor woorden”

"Het is te gek voor woorden. Mijn gevoel zegt me dit kan niet, dit is onmogelijk. Ik kan er geen zinnig woord over zeggen. Het voelt als groot onrecht", zegt Martin Haijkens, een van de eigenaars, aan RTL Z. "We voelen ons heel beroerd. Dit is een hele vervelende uitslag. We hielden al wel een beetje rekening met het gedeelte van het bedrag dat bestaat uit de contributie maar dat we die boetes moeten betalen dat voelt heel zwaar.”

 

De fietsenwinkel is trouwens niet de enige die in onmin leeft met het winkelcentrum. Ook met Primera kwam het eerder al tot een rechtszaak rond de openingsuren. Dat kreeg eind vorig jaar nog gedeeltelijk gelijk van de rechtbank.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Back to top