Winkeliers willen zelf boetes uitschrijven | RetailDetail

Winkeliers willen zelf boetes uitschrijven

Winkeliers willen zelf boetes uitschrijven
http://www.shutterstock.com/nl/pic-280286528/

Winkeliers willen in de toekomst de mogelijkheid krijgen om winkeldieven zelf te beboeten, aangezien die geen prioriteit zijn voor het parket.

 

Voorbeeld uit Nederland

Winkeliers willen daarom, net als in Nederland, dieven die op heterdaad betrapt worden een financiële compensatie voorstellen van 181 euro. Ze moeten dan enkel aangifte doen bij de politie en zodra het proces-verbaal opgesteld is, zal de dief zijn boete moeten betalen.

 

In België kunnen dieven nochtans bijzonder snel vervolgd worden en tot een boete en een vergoeding voor de geleden schade veroordeeld worden dankzij het snelrecht. Die rechtbanken zijn echter nog niet in alle arrondissementen aanwezig.

 

“Bovendien is door het huidige veiligheidsklimaat winkeldiefstal niet meteen een prioriteit voor de parket. De parketten hebben vandaag andere katjes te geselen, en dat begrijpen we”, zegt Luc Ardies, algemeen directeur van Buurtsuper.be, dat de winkeliers verenigt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omnichannel in retail: Hoe maak je de marketingafdeling echt omnichannel?

15/02/2018

De transitie naar een omnichannelorganisatie is cruciaal én dringend in de retailsector, ziet Peter Desmyttere, oprichter en CEO van Husky Marketing Planner: “In retail werken organisaties nog vaak in silo’s.” Hij geeft een concreet stappenplan op het Omnichannel Congress.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Prima jaar voor Decathlon dankzij sterke expansie

15/02/2018

In 2016 rondde Decathlon voor  het eerst de kaap van de 10 miljard euro omzet. Vorig jaar werd ook de grens van 11 miljard gesloopt, met dank aan een sterke internationale expansie.

Generatiewissel bij BIC op moeilijk moment

15/02/2018

Wissel aan de top bij Bic, de Franse specialist van wegwerpartikelen: huidig CEO Bruno Bich geeft de touwtjes in handen van zijn 39-jarige zoon Gonzalve. Die staat voor de moeilijke opdracht om de winstdaling een halt toe te roepen.

“Boycot selfscankassa’s” roepen Carrefour-vakbonden op

15/02/2018

Medewerkers van Carrefour hebben opgeroepen om selfscankassa’s te boycotten, uit protest tegen de geplande ontslagen bij de keten. Het blijft echter niet bij woorden: actievoerders hebben de selfscankassa’s in de hypermarkt in Bergen gesaboteerd.

Back to top