Winkeliers willen zelf boetes uitschrijven

Winkeliers willen zelf boetes uitschrijven
http://www.shutterstock.com/nl/pic-280286528/

Winkeliers willen in de toekomst de mogelijkheid krijgen om winkeldieven zelf te beboeten, aangezien die geen prioriteit zijn voor het parket.

 

Voorbeeld uit Nederland

Winkeliers willen daarom, net als in Nederland, dieven die op heterdaad betrapt worden een financiële compensatie voorstellen van 181 euro. Ze moeten dan enkel aangifte doen bij de politie en zodra het proces-verbaal opgesteld is, zal de dief zijn boete moeten betalen.

 

In België kunnen dieven nochtans bijzonder snel vervolgd worden en tot een boete en een vergoeding voor de geleden schade veroordeeld worden dankzij het snelrecht. Die rechtbanken zijn echter nog niet in alle arrondissementen aanwezig.

 

“Bovendien is door het huidige veiligheidsklimaat winkeldiefstal niet meteen een prioriteit voor de parket. De parketten hebben vandaag andere katjes te geselen, en dat begrijpen we”, zegt Luc Ardies, algemeen directeur van Buurtsuper.be, dat de winkeliers verenigt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Back to top