Winkeliers willen zelf boetes uitschrijven | RetailDetail

Winkeliers willen zelf boetes uitschrijven

Winkeliers willen zelf boetes uitschrijven
http://www.shutterstock.com/nl/pic-280286528/

Winkeliers willen in de toekomst de mogelijkheid krijgen om winkeldieven zelf te beboeten, aangezien die geen prioriteit zijn voor het parket.

 

Voorbeeld uit Nederland

Winkeliers willen daarom, net als in Nederland, dieven die op heterdaad betrapt worden een financiële compensatie voorstellen van 181 euro. Ze moeten dan enkel aangifte doen bij de politie en zodra het proces-verbaal opgesteld is, zal de dief zijn boete moeten betalen.

 

In België kunnen dieven nochtans bijzonder snel vervolgd worden en tot een boete en een vergoeding voor de geleden schade veroordeeld worden dankzij het snelrecht. Die rechtbanken zijn echter nog niet in alle arrondissementen aanwezig.

 

“Bovendien is door het huidige veiligheidsklimaat winkeldiefstal niet meteen een prioriteit voor de parket. De parketten hebben vandaag andere katjes te geselen, en dat begrijpen we”, zegt Luc Ardies, algemeen directeur van Buurtsuper.be, dat de winkeliers verenigt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.