Winkelinrichter Gondella breidt gamma uit met checkouts

Pan Oston
Pan Oston

Met de overname van FrontEnd Retail Solutions (FRS), de exclusieve verdeler van Pan Oston kassameubels, zet Gondella een belangrijke nieuwe stap, net nu afrekensystemen in winkels op een keerpunt staan.

 

Complementair

De fabrikant van modulaire winkelinrichting, heeft de activiteiten overgenomen van FRS, exclusief verdeler van Pan Oston kassameubels in België en Luxemburg. Beide bedrijven zijn perfect complementair, zegt manager Frederic Declercq van Gondella: "De overname past in onze groeistrategie. Kassameubels zijn echt specialistenwerk, onder andere gezien het belang van ergonomie en de integratie van POS-systemen. Ze vormen een mooie aanvulling op ons aanbod winkelinrichting. We zien synergie op het vlak van sales en van installatie. Klanten gaan een betere service krijgen van dezelfde ploegen."

 

Pan Oston heeft een uitstekende reputatie op het vlak van hoogwaardige en innoverende checkouts tegen een betaalbare prijs. Naast de traditionele kassameubels levert en installeert FRS selfscan-oplossingen, klantengeleidingen en toegangspoortjes, camera’s aan de kassa’s en bijhorende accessoires. Het bedrijf staat onder andere in voor de selfscanmeubels in de Carrefour-hypermarkten en levert ook aan winkelketens als Aveve, Trafic, Casa, Dreamland, Carrefour Express en Market, AD en Proxy Delhaize, Spar en Alvo. Gondella van zijn kant ontwikkelt, produceert en installeert kwalitatieve, elegante en ingenieuze oplossingen voor winkelinrichtingen. Met productievestigingen in België en Tsjechië is het bedrijf ideaal geplaatst om betaalbare kwalitatieve winkels in te richten in heel Europa.

 

Continuïteit verzekerd

Beide bedrijven blijven apart bestaan, alle medewerkers blijven aan boord en ondernemer Frans Adams van FRS blijft nog drie jaar op post om de continuïteit te verzekeren. "In de sterk veranderende retailwereld moet je je als firma snel kunnen aanpassen", zegt Declercq. "Nu afrekensystemen in de winkels op een keerpunt staan, is het voor Gondella van primordiaal belang om mee vanop de eerste rij oplossingen uit te werken en aan te bieden. De overname van FRS zal ons aanbod naar een hoger innovatief niveau tillen. Daar zullen al onze klanten de vruchten van plukken."

 

"Voor mij is het belangrijk om te weten dat de klanten in goede handen zijn,” reageert Adams. "Er is een heldere visie bij Gondella en er heerst een zeer positieve sfeer. Met zijn uitgebreid team van technische en commerciële mensen is het bedrijf ideaal geplaatst om onze klanten te beleveren."