Winkels Neckermann.com failliet verklaard | RetailDetail

Winkels Neckermann.com failliet verklaard

Winkels Neckermann.com failliet verklaard

De fysieke winkels van Neckermann.com zijn dinsdag failliet verklaard door de rechtbank van Midden-Nederland. Eerder was al het nieuws naar buiten gekomen dat zusterbedrijf Readen het faillissement had aangevraagd.

Webshop nog actief

Het faillissement draait enkel rond Neckermann.com Retail, dat los staat van de webwinkel die opereert onder Neckermann.com Webshop. Die webshop is momenteel dus nog gewoon in de lucht, schrijft Twinkle.

 

Het is ondertussen de zoveelste ongunstige ontwikkeling voor Neckermann.com: de webwinkel ging enkele jaren geleden al over de kop, maar werd in 2014 opnieuw gelanceerd als een webshop met daaraan verbonden enkele fysieke winkels. In dat opzicht werden er zelfs een aantal winkels van Kijkshop in Nederland en van DepotPlus in België overgenomen. Het doel was om een volledige keten uit te bouwen.

 

Readen, Neckermann.com Retail en Neckermann.com Webshop maken allemaal deel uit van de Readen Holding. Die eerste ging enkele dagen geleden al failliet, momenteel is het nog niet duidelijk wat er nu zal gebeuren met de webshop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.