Winkels Neckermann.com failliet verklaard | RetailDetail

Winkels Neckermann.com failliet verklaard

Winkels Neckermann.com failliet verklaard

De fysieke winkels van Neckermann.com zijn dinsdag failliet verklaard door de rechtbank van Midden-Nederland. Eerder was al het nieuws naar buiten gekomen dat zusterbedrijf Readen het faillissement had aangevraagd.

Webshop nog actief

Het faillissement draait enkel rond Neckermann.com Retail, dat los staat van de webwinkel die opereert onder Neckermann.com Webshop. Die webshop is momenteel dus nog gewoon in de lucht, schrijft Twinkle.

 

Het is ondertussen de zoveelste ongunstige ontwikkeling voor Neckermann.com: de webwinkel ging enkele jaren geleden al over de kop, maar werd in 2014 opnieuw gelanceerd als een webshop met daaraan verbonden enkele fysieke winkels. In dat opzicht werden er zelfs een aantal winkels van Kijkshop in Nederland en van DepotPlus in België overgenomen. Het doel was om een volledige keten uit te bouwen.

 

Readen, Neckermann.com Retail en Neckermann.com Webshop maken allemaal deel uit van de Readen Holding. Die eerste ging enkele dagen geleden al failliet, momenteel is het nog niet duidelijk wat er nu zal gebeuren met de webshop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.