Winkels rond Brusselse Guldenvlieslaan mogen 7 dagen op 7 open

Winkels rond Brusselse Guldenvlieslaan mogen 7 dagen op 7 open

Een deel van de Brusselse gemeente Elsene is bij ministerieel decreet erkend als toeristische zone. Dat betekent dat de winkels aan en in de buurt van de Guldenvlieslaan ("Toison d'Or") voortaan zeven dagen op zeven open mogen blijven.

“Ideaal voor toerisme”

De nieuwe toeristische zone rond de Guldenvlieslaan omvat het kruispunt met de Elsensesteenweg en de kruising met de Louizalaan tot aan het Stefaniaplein. Tot de zone behoren ook de Louizapoortgalerij en de Guldenvliesgalerij, waar onlangs onder andere een Apple Store (foto), een Zara-flagship en een Marks & Spencer openden.

 

Voor de winkels betekent dit dat zij nu ook een extra dag open mogen zijn, inclusief zondag. "Het is natuurlijk geen verplichting om 7 op 7 open te zijn, maar het is wel een mogelijkheid. Eentje die misschien ook nieuwe jobs kan creëren. De Apple Store, die een echte trekpleister is, kan nu elke dag open zijn, terwijl ze voordien verplicht een dag per week moesten sluiten", zegt een tevreden burgemeester Dominique Dufourny. “In het begin zal het gaan om een zondag per maand. Achteraf zien we wel hoe het verder evolueert.”

 

De Guldenvlieslaan loopt ook nog voort op het grondgebied van buurgemeente Sint-Gillis. Ook die gemeente heeft een aanvraag ingediend om erkend te worden als toeristische zone.