Workshop: “Met local search kunnen retailers traffic verdubbelen”

Foto: Shutterstock

Meer dan 50% van alle zoekverkeer gaat vandaag naar lokale pagina’s van Google en Facebook, niet meer naar klassieke websites. Hoe ga je aan de slag met die ‘local search’?

 

Een online gezicht voor elke winkel

Je fysieke winkelpunten een online gezicht geven: dat is de essentie van ‘local search’. Roland Gerets legt in zijn exclusieve workshop voor retailhub uit hoe je er binnen je organisatie mee aan de slag kunt gaan. Wat zijn de nieuwste trends, en wat is hun impact op de klantenreis?

 

"Als retailer kan je vandaag niet meer naast de impact van 'mobile search' (en morgen 'voice search') kijken. Hier niet mee aan de slag gaan, is gewoon business missen", benadrukt Gerets. Het bewijs moet zichzelf leveren, want tijdens de workshop bekijken retailprofessionals ook modellen waarmee ze de conversie in het winkelpunt kunnen berekenen.

 

Aan de hand van zowel de theorie als 'best practices' leren deelnemers hun winkelpunten actief op het internet managen. "In eerste instantie zorg je ervoor dat je consumenten de juiste informatie meegeeft over je winkelpunt, en dit over verschillende kanalen en media. Het lijkt evident, maar de praktijk toont aan dat zelfs erg bekende merken en retailers het nog steeds moeilijk kunnen realiseren", aldus Gerets.

 

Traffic zowel online als fysiek verdubbelen

Deelnemers bekijken verder de impact van reviews op lokale pagina’s zoals Google My Business, Facebook Local Pages en hun ‘store locator’. "Door gezonde 'basics' toe te passen, kan je op een relatief korte periode van zes tot twaalf maanden de traffic zowel online als fysiek verdubbelen", weet de SEO-specialist. Zo zet Gerets ook lokale content en promoties hoog op de agenda, aangezien dat zowel de activatie verhoogt als een boost geeft op SEO-vlak.

 

De hele workshop zal interactief zijn: naast de ‘web-to-store audit’, die tijdens de sessie ter plaatse wordt gemaakt, is volgens Gerets ook de uitwisseling met de andere aanwezige professionals van enorme waarde. Deelnemers krijgen hun audit trouwens mee naar huis, zodat ze een concrete set van acties hebben.

 

Klik hier om deel te nemen aan de workshop van Roland Gerets over 'local search' of voor meer informatie.