Worldline rolt betalen per smartphone fors uit

Worldline rolt betalen per smartphone fors uit

Worldline rolt betalen per smartphone fors uit

In de loop van de zomer zal het betalen per smartphone fors uitgerold worden, stelt betaalspecialist Worldline. Momenteel zijn o.a. Krëfel en A.S. Adventure voortrekkers, maar ook grote ketens als Delhaize, JBC en Decathlon springen mee op de kar.

Beschikbaar voor bijna iedereen

Worldline heeft met SmartPay een flink ijzer in het vuur als het gaat om betalingen per smartphone: het systeem werkt via de Bancontact-app en is beschikbaar voor 99% van de kaarthouders, aldus het bedrijf. SmartPay werkt met een QR-code op het scherm van de kassa, die de klant moet scannen. Daarna moet hij enkel even controleren of alles klopt en dan zijn pincode ingeven.

 

Het systeem draaide al even proef bij onder andere enkele winkels van Delhaize en bij alle winkels van Krëfel en A.S. Adventure. "Wij geloven in een digitale en mobiele toekomst. Betalen met smartphone is voor veel van onze klanten een handige optie naast de betaalkaart", ziet Dominique Motte, CEO van A.S.Adventure. Met speciale promoties wil Worldline nu zo veel mogelijk handelaars overtuigen om het systeem in gebruik te nemen.

 

Ook handelsfederatie Comeos is erg tevreden over SmartPay: de organisatie hoopt dat steeds minder mensen nog cash zullen betalen, wat de veiligheid in de winkels moet verhogen. Topman Dominique Michel droomt al verder: "Op termijn hopen we te kunnen evolueren naar één elektronische portefeuille per klant, waarin bankkaarten, maaltijdcheques en ecocheques gecombineerd worden." Wel waarschuwt Michel Worldline: "Voor ons is het wel cruciaal dat de kost voor de handelaar niet hoger is dan de kost bij een klassieke kaartbetaling."

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.