Worldline rolt betalen per smartphone fors uit

Worldline rolt betalen per smartphone fors uit

In de loop van de zomer zal het betalen per smartphone fors uitgerold worden, stelt betaalspecialist Worldline. Momenteel zijn o.a. Krëfel en A.S. Adventure voortrekkers, maar ook grote ketens als Delhaize, JBC en Decathlon springen mee op de kar.

Beschikbaar voor bijna iedereen

Worldline heeft met SmartPay een flink ijzer in het vuur als het gaat om betalingen per smartphone: het systeem werkt via de Bancontact-app en is beschikbaar voor 99% van de kaarthouders, aldus het bedrijf. SmartPay werkt met een QR-code op het scherm van de kassa, die de klant moet scannen. Daarna moet hij enkel even controleren of alles klopt en dan zijn pincode ingeven.

 

Het systeem draaide al even proef bij onder andere enkele winkels van Delhaize en bij alle winkels van Krëfel en A.S. Adventure. "Wij geloven in een digitale en mobiele toekomst. Betalen met smartphone is voor veel van onze klanten een handige optie naast de betaalkaart", ziet Dominique Motte, CEO van A.S.Adventure. Met speciale promoties wil Worldline nu zo veel mogelijk handelaars overtuigen om het systeem in gebruik te nemen.

 

Ook handelsfederatie Comeos is erg tevreden over SmartPay: de organisatie hoopt dat steeds minder mensen nog cash zullen betalen, wat de veiligheid in de winkels moet verhogen. Topman Dominique Michel droomt al verder: "Op termijn hopen we te kunnen evolueren naar één elektronische portefeuille per klant, waarin bankkaarten, maaltijdcheques en ecocheques gecombineerd worden." Wel waarschuwt Michel Worldline: "Voor ons is het wel cruciaal dat de kost voor de handelaar niet hoger is dan de kost bij een klassieke kaartbetaling."