Worldline rolt betalen per smartphone fors uit

Worldline rolt betalen per smartphone fors uit

In de loop van de zomer zal het betalen per smartphone fors uitgerold worden, stelt betaalspecialist Worldline. Momenteel zijn o.a. Krëfel en A.S. Adventure voortrekkers, maar ook grote ketens als Delhaize, JBC en Decathlon springen mee op de kar.

Beschikbaar voor bijna iedereen

Worldline heeft met SmartPay een flink ijzer in het vuur als het gaat om betalingen per smartphone: het systeem werkt via de Bancontact-app en is beschikbaar voor 99% van de kaarthouders, aldus het bedrijf. SmartPay werkt met een QR-code op het scherm van de kassa, die de klant moet scannen. Daarna moet hij enkel even controleren of alles klopt en dan zijn pincode ingeven.

 

Het systeem draaide al even proef bij onder andere enkele winkels van Delhaize en bij alle winkels van Krëfel en A.S. Adventure. "Wij geloven in een digitale en mobiele toekomst. Betalen met smartphone is voor veel van onze klanten een handige optie naast de betaalkaart", ziet Dominique Motte, CEO van A.S.Adventure. Met speciale promoties wil Worldline nu zo veel mogelijk handelaars overtuigen om het systeem in gebruik te nemen.

 

Ook handelsfederatie Comeos is erg tevreden over SmartPay: de organisatie hoopt dat steeds minder mensen nog cash zullen betalen, wat de veiligheid in de winkels moet verhogen. Topman Dominique Michel droomt al verder: "Op termijn hopen we te kunnen evolueren naar één elektronische portefeuille per klant, waarin bankkaarten, maaltijdcheques en ecocheques gecombineerd worden." Wel waarschuwt Michel Worldline: "Voor ons is het wel cruciaal dat de kost voor de handelaar niet hoger is dan de kost bij een klassieke kaartbetaling."

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en dat wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de milieudoelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Nederlandse brillenverkoper Eyelove nu ook in België

18/10/2017

Het Nederlandse Eyelove, een prijzenbreker op de brillenmarkt, opent vandaag zijn eerste twee winkels in België. Daarnaast worden er ook al gesprekken gevoerd om snel nog meer vestigingen te openen.

Back to top