Zalando investeert in Duitse logistieke robots

Zalando investeert in Duitse logistieke robots
Magazino

Online modewinkel Zalando heeft een minderheidsbelang genomen in Magazino. Die startup uit München houdt zich bezig met het ontwikkelen van roboticaoplossingen voor distributiecentra binnen e-commerce.

 

20 miljoen euro

De robots van Magazino zijn voorzien van heel wat sensoren en software die hen in staat stelt om aan de slag te gaan binnen een distributiecentrum. Ze moeten werknemers in het magazijn bijstaan met fysieke zwaardere taken. “Logistiek is een van onze belangrijkste taken”, zegt David Schröder van Zalando. “We geloven dat medewerkers samenbrengen met geavanceerde technologie ons naar de beste resultaten zal leiden. Onze investering in Magazino geeft ons toegang tot innovatieve technologie die zeer compatibel is met onze bestaande infrastructuur en die op een flexibele manier kan gebruikt worden om onze medewerkers in distributiecentra te ondersteunen.”

 

Zalando investeert samen met technologiebedrijf Körber en Fiege Logistik een bedrag van twinitig miljoen euro in Magazino. In 2015 kwam Magzino al voor 49% in handen van Siemens Innovative Ventures.