Zeeman sluit vier winkels in België | RetailDetail

Zeeman sluit vier winkels in België

Zeeman sluit vier winkels in België

De Nederlandse discountketen Zeeman gaat vier winkels sluiten in België. Het gaat over een filiaal in Limburg (Lanaken), twee in Luxemburg (Messancy en Habay) en ééntje in Namen (Salzinnes). Zeeman heeft bijna 280 winkels in België.

Kritiek op beleid

De winkels zullen de komende weken allemaal hun deuren sluiten, maar dankzij interne overplaatsingen zal niemand van de twintigtal werknemers zijn baan verliezen. De directie wijst op economische redenen voor de sluiting van de winkels, maar in Lanaken speelt ook mee dat er al bijna drie jaar twee vestigingen zijn in de gemeente. Toen was er een nieuwe vestiging geopend, maar het huurcontract van het oude filiaal liep nog. De werknemers daar weten dus wel al bijna een jaar dat de winkel gaat sluiten.

 

Ondertussen komt er ook kritiek van vakbond BBTK op het beleid dat bij Zeeman wordt gevoerd. Zo zegt BBTK-secretaris Mary-Anne Smeets dat Zeeman zijn aanwervingsbeleid toespitst op de goedkoopste keuzes en niet de beste keuzes. "De directie profiteert van de tewerkstellingsmaatregelen, en wanneer die afgelopen zijn, dankt ze de betrokken werknemer af en begint ze opnieuw met een andere”, aldus Smeets aan de VRT.

 

De sluiting van de vier winkels wil niet meteen zeggen dat Zeeman zijn winkelnetwerk aan het afbouwen is in België, want er staan ook nog enkele winkelopeningen op het programma.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.