Zeeman sluit vier winkels in België | RetailDetail

Zeeman sluit vier winkels in België

Zeeman sluit vier winkels in België

De Nederlandse discountketen Zeeman gaat vier winkels sluiten in België. Het gaat over een filiaal in Limburg (Lanaken), twee in Luxemburg (Messancy en Habay) en ééntje in Namen (Salzinnes). Zeeman heeft bijna 280 winkels in België.

Kritiek op beleid

De winkels zullen de komende weken allemaal hun deuren sluiten, maar dankzij interne overplaatsingen zal niemand van de twintigtal werknemers zijn baan verliezen. De directie wijst op economische redenen voor de sluiting van de winkels, maar in Lanaken speelt ook mee dat er al bijna drie jaar twee vestigingen zijn in de gemeente. Toen was er een nieuwe vestiging geopend, maar het huurcontract van het oude filiaal liep nog. De werknemers daar weten dus wel al bijna een jaar dat de winkel gaat sluiten.

 

Ondertussen komt er ook kritiek van vakbond BBTK op het beleid dat bij Zeeman wordt gevoerd. Zo zegt BBTK-secretaris Mary-Anne Smeets dat Zeeman zijn aanwervingsbeleid toespitst op de goedkoopste keuzes en niet de beste keuzes. "De directie profiteert van de tewerkstellingsmaatregelen, en wanneer die afgelopen zijn, dankt ze de betrokken werknemer af en begint ze opnieuw met een andere”, aldus Smeets aan de VRT.

 

De sluiting van de vier winkels wil niet meteen zeggen dat Zeeman zijn winkelnetwerk aan het afbouwen is in België, want er staan ook nog enkele winkelopeningen op het programma.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Back to top