Zeeman sluit vier winkels in België | RetailDetail

Zeeman sluit vier winkels in België

Zeeman sluit vier winkels in België

De Nederlandse discountketen Zeeman gaat vier winkels sluiten in België. Het gaat over een filiaal in Limburg (Lanaken), twee in Luxemburg (Messancy en Habay) en ééntje in Namen (Salzinnes). Zeeman heeft bijna 280 winkels in België.

Kritiek op beleid

De winkels zullen de komende weken allemaal hun deuren sluiten, maar dankzij interne overplaatsingen zal niemand van de twintigtal werknemers zijn baan verliezen. De directie wijst op economische redenen voor de sluiting van de winkels, maar in Lanaken speelt ook mee dat er al bijna drie jaar twee vestigingen zijn in de gemeente. Toen was er een nieuwe vestiging geopend, maar het huurcontract van het oude filiaal liep nog. De werknemers daar weten dus wel al bijna een jaar dat de winkel gaat sluiten.

 

Ondertussen komt er ook kritiek van vakbond BBTK op het beleid dat bij Zeeman wordt gevoerd. Zo zegt BBTK-secretaris Mary-Anne Smeets dat Zeeman zijn aanwervingsbeleid toespitst op de goedkoopste keuzes en niet de beste keuzes. "De directie profiteert van de tewerkstellingsmaatregelen, en wanneer die afgelopen zijn, dankt ze de betrokken werknemer af en begint ze opnieuw met een andere”, aldus Smeets aan de VRT.

 

De sluiting van de vier winkels wil niet meteen zeggen dat Zeeman zijn winkelnetwerk aan het afbouwen is in België, want er staan ook nog enkele winkelopeningen op het programma.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.