2011 absoluut recordjaar voor autoverkopers | RetailDetail

2011 absoluut recordjaar voor autoverkopers

2011 absoluut recordjaar voor autoverkopers
Voor de definitieve cijfers is het nog wachten tot 2 januari, maar tot en met 27 december van dit jaar zijn er alvast 568.272 nieuwe personenwagens ingeschreven in ons land. Daarmee ligt het vorige jaarrecord van 547.347 auto's - dat pas vorig jaar werd gevestigd - al meteen aan diggelen.

Met dank aan de (afschaffing van de) ecopremie

Was het precies de ecopremie die vorig jaar voor een record zorgde, dan is het nu het nieuws over de nakende afschaffing van diezelfde ecopremie - in het kader van de besparingsplannen van de regering-Di Rupo - die in december voor een enorme opstoot van de autoverkoop heeft gezorgd. Deze maand werden al 44.824 nieuwe wagens ingeschreven, opvallend veel meer dan de 27.454 tijdens dezelfde periode vorig jaar.

 

"December is traditioneel een zwakke maand qua inschrijvingen, omdat veel mensen wachten tot het Autosalon van Brussel in januari. Dit jaar was dat niet het geval door het aflopen van de ecopremie", klinkt het ook bij automobielfederatie Febiac.

Bang uitkijken naar Autosalon en 2012

Toch heerst er geen euforiestemming bij de autodealers en de sectororganisatie. Hoewel niemand het luidop durft te zeggen, lijkt iedereen te beseffen dat de meerverkoop deze maand een duidelijke voorafname is geweest op de toekomstige verkoop. Om toch zoveel mogelijk consumenten te mobiliseren voor het Autosalon volgende maand, belooft Febiac alvast zes wereldpremières, zes Europese premières en een 70-tal Belgische premières in Brussel. De salonorganisator rekent op ruim 600.000 bezoekers... maar hoeveel er daarvan ook écht een auto zullen kopen, is deze editie meer dan ooit koffiedik kijken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.