7% minder bezoekers voor Brussels autosalon

7% minder bezoekers voor Brussels autosalon
Het negentigste Autosalon op de Heizel heeft wel degelijk te lijden gehad onder de jongste politieke beslissingen rond de auto. Organisator Febiac telde dit jaar 'maar' 565.000 bezoekers, tegenover ruim 606.000 in 2010.

Eco-rush laat sporen na

"De rush op eco-wagens die er in december is geweest, kon niet anders dan sporen nalaten," zegt woordvoerder Joost Kaesemans, "hoewel het aantal contacten en opgemaakte offertes voor de meeste exposanten duidelijk boven verwachting bleef." Al moet daarbij wel  opgemerkt dat de schrik voor een terugval er goed in zat en dat vele standhouders hun verwachtingen dus neerwaarts hadden bijgesteld.

 

Voor concrete verkoopcijfers is het nog te vroeg, omdat de meeste offertes pas in de loop van deze en de komende weken al dan niet omgezet zullen worden in contracten. "De onduidelijkheid die er nog steeds heerst over de nieuwe berekening voor firmawagens, maakt dat de fleetmarkt momenteel afwachtend is", klinkt het voorts bij Febiac.

 

30 ton papier bespaard

De revolutionaire e-card, waarmee dit jaar voor het eerst op het Autosalon werd geëxperimenteerd, bleek wel een voltreffer: meer dan 250.000 catalogi werden op die manier digitaal verzameld, goed voor een besparing van naar schatting 30 ton papier. Daarnaast was de elektrische piste goed voor ruim 500 testritten per dag.

Tags: