7% minder bezoekers voor Brussels autosalon | RetailDetail

7% minder bezoekers voor Brussels autosalon

7% minder bezoekers voor Brussels autosalon
Het negentigste Autosalon op de Heizel heeft wel degelijk te lijden gehad onder de jongste politieke beslissingen rond de auto. Organisator Febiac telde dit jaar 'maar' 565.000 bezoekers, tegenover ruim 606.000 in 2010.

Eco-rush laat sporen na

"De rush op eco-wagens die er in december is geweest, kon niet anders dan sporen nalaten," zegt woordvoerder Joost Kaesemans, "hoewel het aantal contacten en opgemaakte offertes voor de meeste exposanten duidelijk boven verwachting bleef." Al moet daarbij wel  opgemerkt dat de schrik voor een terugval er goed in zat en dat vele standhouders hun verwachtingen dus neerwaarts hadden bijgesteld.

 

Voor concrete verkoopcijfers is het nog te vroeg, omdat de meeste offertes pas in de loop van deze en de komende weken al dan niet omgezet zullen worden in contracten. "De onduidelijkheid die er nog steeds heerst over de nieuwe berekening voor firmawagens, maakt dat de fleetmarkt momenteel afwachtend is", klinkt het voorts bij Febiac.

 

30 ton papier bespaard

De revolutionaire e-card, waarmee dit jaar voor het eerst op het Autosalon werd geëxperimenteerd, bleek wel een voltreffer: meer dan 250.000 catalogi werden op die manier digitaal verzameld, goed voor een besparing van naar schatting 30 ton papier. Daarnaast was de elektrische piste goed voor ruim 500 testritten per dag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.