7% minder bezoekers voor Brussels autosalon

7% minder bezoekers voor Brussels autosalon
Het negentigste Autosalon op de Heizel heeft wel degelijk te lijden gehad onder de jongste politieke beslissingen rond de auto. Organisator Febiac telde dit jaar 'maar' 565.000 bezoekers, tegenover ruim 606.000 in 2010.

Eco-rush laat sporen na

"De rush op eco-wagens die er in december is geweest, kon niet anders dan sporen nalaten," zegt woordvoerder Joost Kaesemans, "hoewel het aantal contacten en opgemaakte offertes voor de meeste exposanten duidelijk boven verwachting bleef." Al moet daarbij wel  opgemerkt dat de schrik voor een terugval er goed in zat en dat vele standhouders hun verwachtingen dus neerwaarts hadden bijgesteld.

 

Voor concrete verkoopcijfers is het nog te vroeg, omdat de meeste offertes pas in de loop van deze en de komende weken al dan niet omgezet zullen worden in contracten. "De onduidelijkheid die er nog steeds heerst over de nieuwe berekening voor firmawagens, maakt dat de fleetmarkt momenteel afwachtend is", klinkt het voorts bij Febiac.

 

30 ton papier bespaard

De revolutionaire e-card, waarmee dit jaar voor het eerst op het Autosalon werd geëxperimenteerd, bleek wel een voltreffer: meer dan 250.000 catalogi werden op die manier digitaal verzameld, goed voor een besparing van naar schatting 30 ton papier. Daarnaast was de elektrische piste goed voor ruim 500 testritten per dag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top