Amazon Vehicles moet klanten helpen in zoektocht naar wagen | RetailDetail

Amazon Vehicles moet klanten helpen in zoektocht naar wagen

Amazon Vehicles moet klanten helpen in zoektocht naar wagen

De Amerikaanse online retailer Amazon heeft met Amazon Vehicles een nieuwe pagina gelanceerd, waar bezoekers eenvoudig alle informatie kunnen opzoeken over enkele duizenden wagens. Voorlopig verkoopt het nog niet zelf via de site.

Foto’s, video’s en reviews

Bezoekers van Amazon Vehicles kunnen op de website alle mogelijke informatie vinden over een hele reeks wagens, waaronder foto’s, video’s en de adviesprijs bij handelaars. Er zijn ook reviews te vinden van gebruikers die de wagens bezitten en het is ook mogelijk om onderling vragen te stellen over de auto’s.

 

Amazon verkoopt voorlopig nog niet zelf via het platform, maar de website is wel rechtstreeks verbonden met Amazon Garage, het onderdeel van Amazon waar het alle mogelijke auto-onderdelen verkoopt. Die shop heeft volgens Amazon ondertussen al meer dan 35 miljoen klanten in de Verenigde Staten. Het is daarnaast ook niet onmogelijk dat Amazon in de toekomst wel de stap durft te zetten om ook auto’s rechtstreeks aan de klant te verkopen. Amazon wilde echter zelf bevestigen noch ontkennen dat het daar plannen voor heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon gaat zelf pakjes bezorgen

29/06/2018

Amazon lanceert zijn eigen bezorgdienst in de Verenigde Staten: de online reus wil zo minder afhankelijk worden van pakjesdiensten als UPS en denkt kosten te kunnen besparen.

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?