Audi Brussel haalt productie elektrische wagen binnen | RetailDetail

Audi Brussel haalt productie elektrische wagen binnen

Audi Brussel haalt productie elektrische wagen binnen

Volgens interne bronnen heeft de Brusselse fabriek van Audi de productie van de elektrische terreinwagen Q6 E-tron binnengehaald, waarmee het Duitse automerk de concurrentie wil aangaan met Tesla. Daardoor zal er flink geïnvesteerd worden in de fabriek.

Steunpakket van 100 miljoen euro

Vanaf 2018 zou de volledige productie van die auto plaatsvinden in de fabriek in Vorst, al is er voorlopig nog geen officiële bevestiging van het nieuws. Die zou pas eind deze maand komen, na een overleg tussen Audi en de Belgische regering.

 

De vakbonden zijn alvast bijzonder tevreden met het nieuws. "We zijn enorm blij met de komst van de wagen. Elektrische auto's zijn de toekomst, en voor Brussel ziet het er heel goed uit", zegt Edwin De Clercq van de socialistische vakbond ABVV aan De Morgen. "Ook de batterij zal in Brussel worden geproduceerd."

 

Momenteel staat de Belgische fabriek in voor de productie van de A1, maar die zou in de toekomst verhuizen naar Spanje. Mede daarom stelde de Belgische regering een steunpakket van 100 miljoen euro samen, dat de productie van de elektrische wagen naar Brussel moest lokken. Die inspanningen werpen nu dus hun vruchten af.

 

"Het gaat om tweeduizend jobs en indirect nog eens zesduizend banen. Eens het prototype in Vorst wordt ontwikkeld, biedt dat enorme perspectieven voor productie en de ontwikkeling van verdere knowhow. Met een investering van deze omvang zijn we zo goed als zeker voor lange tijd vertrokken. En dan praat ik nog niet over mogelijke spin-offs", jubelde minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.