Automotiveketen Halfords dan toch failliet

Automotiveketen Halfords dan toch failliet

Winkelketen Halfords heeft het faillissement aangevraagd, ondanks de fikse herpositionering die het bedrijf vorig jaar al onderging. Momenteel zijn er 130 filialen van de keten die vooral onderdelen voor de fiets en de auto verkoopt.

Aandacht voor online

Halfords verkeerde al een tijdje in slechte papieren, vandaar dat vorig jaar al besloten werd om het merk te herpositioneren en fiks te besparen. Zo werd er meer aandacht besteed aan de online verkoop en kwam er een uitgebreide crosschannelstrategie. Ondanks de veranderingen kon Halfords het faillissement toch niet afwenden.

 

Halfords wijt het faillissement zelf aan "veranderende marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat". Halfords heeft 102 eigen winkels in Nederland, 28 in franchise en zijn hoofdkantoor in Veenendaal. Ongeveer een jaar geleden opende het nog een Belgische webwinkel, nadat vrijwel alle Belgische winkels waren verdwenen. Enkel de Halfords in Middelkerke hield nog stand.

 

Halfords werd vorig jaar voor een symbolische euro overgenomen door algemeen directeur Peter Jan Stormmesand van Macintosh, dat nog altijd miljoenen tegoed zou hebben van Halfords via een kredietfaciliteit van 9,5 miljoen euro. Die staat momenteel nog in de boeken van Macintosh voor 6,4 miljoen euro. De curatoren zullen dan ook de bezittingen van Halfords te gelde maken om de schuldeisers, waaronder Macintosh, terug te betalen.

Tags: