Automotiveketen Halfords dan toch failliet | RetailDetail

Automotiveketen Halfords dan toch failliet

Automotiveketen Halfords dan toch failliet

Winkelketen Halfords heeft het faillissement aangevraagd, ondanks de fikse herpositionering die het bedrijf vorig jaar al onderging. Momenteel zijn er 130 filialen van de keten die vooral onderdelen voor de fiets en de auto verkoopt.

Aandacht voor online

Halfords verkeerde al een tijdje in slechte papieren, vandaar dat vorig jaar al besloten werd om het merk te herpositioneren en fiks te besparen. Zo werd er meer aandacht besteed aan de online verkoop en kwam er een uitgebreide crosschannelstrategie. Ondanks de veranderingen kon Halfords het faillissement toch niet afwenden.

 

Halfords wijt het faillissement zelf aan "veranderende marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat". Halfords heeft 102 eigen winkels in Nederland, 28 in franchise en zijn hoofdkantoor in Veenendaal. Ongeveer een jaar geleden opende het nog een Belgische webwinkel, nadat vrijwel alle Belgische winkels waren verdwenen. Enkel de Halfords in Middelkerke hield nog stand.

 

Halfords werd vorig jaar voor een symbolische euro overgenomen door algemeen directeur Peter Jan Stormmesand van Macintosh, dat nog altijd miljoenen tegoed zou hebben van Halfords via een kredietfaciliteit van 9,5 miljoen euro. Die staat momenteel nog in de boeken van Macintosh voor 6,4 miljoen euro. De curatoren zullen dan ook de bezittingen van Halfords te gelde maken om de schuldeisers, waaronder Macintosh, terug te betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.