Autoserviceketen Premio komt naar België | RetailDetail

Autoserviceketen Premio komt naar België

Autoserviceketen Premio komt naar België

De Duitse autoserviceketen Premio gaat nu ook Belgische vestigingen openen. In een eerste fase moeten er in Nederland vijf vestigingen komen, tegen 2016 moeten er honderd winkels zijn in België en Nederland samen. In Duitsland heeft de banden- en autoserviceketen al driehonderd aangesloten vestigingen, allemaal in franchise.

“Actieve vraag vanuit de markt”

Griet Destadsbader, marketingmanager bij Goodyear Dunlop Retail Partners Benelux – dat de leiding heeft over Premio – zegt dat ondernemers zelf vragende partij zijn: “Met de uitbouw van het Premio-netwerk beantwoorden we in de eerste plaats aan een actieve vraag vanuit de markt. De branche wordt momenteel geconfronteerd met een afnemende vraag en de concurrentie is moordend”, vertelt ze aan Autokompas.

 

Volgens Destadsbader zijn ondernemers zelf op zoek naar een sterke partij, die hen kan ondersteunen bij de uitbreiding van hun werking en die aantoont dat ze kwaliteit leveren. Dankzij Premio kunnen ze onafhankelijk blijven en toch profiteren van de knowhow van een grote organisatie, meent ze.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top