Autoverkoop kruipt (een beetje) overeind | RetailDetail

Autoverkoop kruipt (een beetje) overeind

Autoverkoop kruipt (een beetje) overeind

Met 36.121 nieuwe inschrijvingen tijdens de maand juli toont de automarkt in België voor het eerst dit jaar een tweede opeenvolgende toename van de inschrijvingen: +2,4%.

"Stabiele markt" met lichtpuntje

In juli werden in ons land 36.121 nieuwe auto's ingeschreven. Daarmee lijkt de 'betere' trend zich te bevestigen, want ook vorige maand was er al een stijging merkbaar in de autoverkoop. Toch is euforie niet op zijn plaats: sinds begin dit jaar zijn er amper een half procentje (+0,45%) meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Automobielfederatie Febiac spreekt dan ook liever van "stabiliteit in de markt van nieuwe wagens".

 

Renault en Volkswagen blijven, in die volgorde, veruit de populairste automerken van de Belg. Sterkste stijger in de maand juli was BMW, dat 750 auto's méér verkocht: goed voor een groei met 33,3%. BMW is daarmee het op twee na populairste merk in juli en rukt zelfs op naar een vierde plaats in de rangschikking over de voorbije zeven maanden. Met alles samen 23.799 verkochte voertuigen zit het Duitse premiummerk het Franse Peugeot op de hielen, dat sinds begin dit jaar 24.493 auto's verkocht (maar in de maand juli bijna 10% achteruit ging).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.