Autoverkoop kruipt (een beetje) overeind

Autoverkoop kruipt (een beetje) overeind

Met 36.121 nieuwe inschrijvingen tijdens de maand juli toont de automarkt in België voor het eerst dit jaar een tweede opeenvolgende toename van de inschrijvingen: +2,4%.

"Stabiele markt" met lichtpuntje

In juli werden in ons land 36.121 nieuwe auto's ingeschreven. Daarmee lijkt de 'betere' trend zich te bevestigen, want ook vorige maand was er al een stijging merkbaar in de autoverkoop. Toch is euforie niet op zijn plaats: sinds begin dit jaar zijn er amper een half procentje (+0,45%) meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Automobielfederatie Febiac spreekt dan ook liever van "stabiliteit in de markt van nieuwe wagens".

 

Renault en Volkswagen blijven, in die volgorde, veruit de populairste automerken van de Belg. Sterkste stijger in de maand juli was BMW, dat 750 auto's méér verkocht: goed voor een groei met 33,3%. BMW is daarmee het op twee na populairste merk in juli en rukt zelfs op naar een vierde plaats in de rangschikking over de voorbije zeven maanden. Met alles samen 23.799 verkochte voertuigen zit het Duitse premiummerk het Franse Peugeot op de hielen, dat sinds begin dit jaar 24.493 auto's verkocht (maar in de maand juli bijna 10% achteruit ging).

Tags: