Autoverkoop stijgt nu al voor derde maand op rij | RetailDetail

Autoverkoop stijgt nu al voor derde maand op rij

Autoverkoop stijgt nu al voor derde maand op rij

De verkoop van personenwagens is in december opnieuw sterk toegenomen. In Vlaanderen werden er alleen al deze maand 28,5% meer dieselwagens en 23% meer benzinewagens verkocht dan in december vorig jaar.

'Vergroening' verkeersfiscaliteit en stijgend consumentenvertrouwen

"Het is al de derde maand op rij dat de markt versnelt. Zo lag de autoverkoop in november gemiddeld 22% hoger dan het jaar voordien", zegt Joost Kaesemans, directeur communicatie bij automobielfederatie Febiac. Door de vergroening van de verkeersfiscaliteit in Vlaanderen worden dieselwagens vanaf 2016 fors duurder bij inschrijving. "Mensen die de mogelijkheid hadden, zullen niet getwijfeld hebben om hun wagen dit jaar nog te kopen."

 

Al mogen we volgens Kaesemans toch ook niet blind zijn voor de economische context: "We zien dat ook het consumentenvertrouwen al drie maanden op rij stijgt. En dat is een goede indicator voor de autosector." Hij wijst erop dat de autoverkoop de voorbije zes maanden telkens hoger lag dan in dezelfde maand een jaar eerder, wat wijst op een duidelijk herstel van de markt in ons land.

 

Dat de nieuwe verkeersfiscaliteit in Vlaanderen wel degelijk meespeelt, blijkt als we de cijfers regionaal opsplitsen: terwijl er deze maand in onze regio al 28,5% meer dieselwagens werden verkocht en 23% meer benzinewagens, waren dat er in Brussel respectievelijk 'maar' 8% en 13% meer. In Wallonië daalde de verkoop van diesels dan weer 1,5% en steeg de verkoop van benzinemodellen met 21%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top